Pieter Korsmit

Bekijk mijn voorstel video

Pieter Korsmit - Beeld: Pim Folmer

Op 2 september 1960 geboren in Oudenbosch, zoon van een aardappelhandelaar en samen met moeder, broer en zus opgegroeid op het platteland van Noord Brabant.

 • 63 jaar
 • Oudenbosch
 • Goes (Aria)
 • Hij/hem

Na mijn verhuizing naar Goes heb ik bedacht, ik wil iets voor de gemeente Goes doen, me inzetten voor een beter milieu, verbeteren van de verkeersveiligheid. Aan de kant blijven staan, dat wil ik niet. Voor D66 Goes ben ik aangesteld als lid van de werkgroep die Roze Zaterdag gaat organiseren, hier heb ik veel zin in, zeker omdat ik de LHBTI gemeenschap een warm hart toe draag en voor kansengelijkheid ben voor iedereen. Ik wandel veel door de gemeente en ben dan altijd aan het denken, wat zie ik, wat kunnen we verbeteren / veranderen om welzijn en leven voor onze inwoners te verbeteren.

Historie

Halverwege de jaren 60 via familie terecht gekomen op camping de Roompot in Kamperland. Toen nog niet wetende dat dit een belangrijke wending in mijn leven zou gaan betekenen. Na de mavo en meao in militaire dienst gegaan in 1979. Begin 1980, ontmoet ik mijn latere echtgenote, Anita. In 1984 verhuis ik voor de liefde naar Zeeland en we gaan samen in Kamperland wonen. Trouwen doen we in 1986 en in 1989 wordt onze dochter Talitha geboren. In 1991 krijgt Talitha een zusje, Melissa.

We verhuizen naar Wissenkerke. Op Noord Beveland blijven we wonen en werken tot de dochters het huis verlaten en wij in 2014 verhuizen naar Goes. Hier ontstaat mijn belangstelling voor de lokale politiek, landelijke politiek heb ik altijd gevolgd.

Na een gesprek met Pieter Romijn besluit ik mij aan te sluiten bij D66. Het liberaal democratisch karakter van D66 sluit het beste bij mij aan. Dit is ook de tijd dat ik actief wordt en mij aansluit als steunfractielid bij D66 Goes. Als steunfractielid ga ik het liefste op onderzoek uit om actuele onderwerpen in de gemeente aan te pakken en bespreekbaar te maken. Hier wil ik mij de komende jaren nog meer voor gaan inzetten. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ben ik kandidaat raadslid op plek 4.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom)

Het Goese Sas, 
een prachtige plek waar jong en oud samen komen om te recreeeren en te verblijven. Het verdiend nog aandacht voor verbeteringen, maar daar gaan we aan werken.                                                      

Het Poelbos,
Heerlijk gebied om fijn te wandelen en met de mountainbike door te fietsen. Ook hier is er onze aandacht om het Poelbos verder te optimaliseren.                                                     

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

 • Bedrijventerreinen vergroenen                                                  
 • Gemeentelijke gebouwen klimaatneutraal maken
 • Verkeersveiligheid verbeteren (rotondes, rondom scholen)
 • Ontwikkeling stad / winkelgebied (wonen en winkelen in de stad)
 • Aanbod horeca en winkels verruimen, vernieuwen
 • Cultuur aanbod in stad 
 • Wijkcentra meer een centrale functie in de wijk geven
 • Woningaanbod voor starters verbeteren                                        

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

 • Samenwerking met andere partijen verbeteren om te komen tot daadwerkelijke veranderingen
 • Invloed van de bewoners van de gemeente op het beleid vergroten door inspraak                                                
 • Het beleid van de gemeente vergroenen.

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij betekent D66 vrijheid van meningsuiting voor iedereen in de samenleving, kansen voor allen en door samenwerking te komen tot een betere wereld voor iedereen.

Wat is je favoriete boek
(en waarom?)

Lezen is een grote hobby van me, naast de scandinavische trillers lees ik graag boeken van M.J.Alridge, de spanning in de boeken die tot op het eind blijft vind ik geweldig. De boeken van Paulo Coelho zijn prachtig, De Alchemist is mijn favoriet. Vaders en Dochters van Martin Bril mag natuurlijk niet ontbreken. Naast lezen is muziek mijn nog grotere passie, Editors en The War on Drugs draai ik regelmatig vanaf vinyl natuurlijk. Het nieuwe album van The War on Drugs, I don’t live here anymore is voor mij dan ook het beste album van 2021. 

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Vorig jaar December heb ik Museum Voorlinde bezocht, er was daar een prachtige expositie bezocht met o.a. De Swimming Pool van Leandro Erlich als hoogtepunt.
                                           
Afgelopen Oktober naar Blaudzun geweest in ’t Beest, ik ben trots op deze voorziening in de gemeente. 

Tijdens het schrijven hoor ik net dat mijn favoriete band Editors volgend jaar de headliner is op Vestrock,  daar ga ik zeker bij zijn!