Geen groot logistiek distributiecentrum bij Eeneind-West in Nuenen

De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo heeft maandag 27 september unaniem een motie aangenomen waarin wordt uitgesproken dat de vestiging van een groot logistiek distributiecentrum op Eeneind-West in Nuenen niet gewenst is.

Dat is de verkeerde locatie voor een dergelijke grootschalige ontwikkeling. Dat blijkt ook duidelijk uit de uitgangspunten van de nieuwe programmering werklocaties van het Stedelijk Gebied Eindhoven. Voor dergelijke ontwikkelingen zijn door de regio twee locaties aangewezen (Eindhoven-Acht en Oirschot). Als de plannen, zoals de gemeente Nuenen wil, doorgaan zal er veel vrachtverkeer dagelijks door de kern Geldrop zijn weg moeten vinden van en naar de A67. Die route is daarvoor niet geschikt.

We hebben alle gemeenten in de regio gevraagd ook mede druk op de gemeente Nuenen uit te oefenen om het plan niet door te zetten. Onze fractie is van mening dat we in het Stedelijk Gebied Eindhoven gezamenlijk met de gemeente Nuenen moeten komen tot een andere invulling van dit gebied.