D66 stelt vragen over de letter Z bij een zorgwoning

Namens de fractie D66 heeft Erik Vissers een brief aan het college geschreven over het toekennen van een letter Z aan een woning en de weigering ondanks herhaaldelijk vragen van de ouders om hiervan gewoon een nummer c van te maken.

Nu wordt bij een nieuwe mantelzorgwoning deze gemarkeerd als zorgwoning met de toevoeging Z achter het huisnummer. We hebben dus een huisnummer met toevoeging A of B of C wat gewoon aangeeft dat er een extra woning op deze plaats gekomen is, maar wanneer het om een woning gaat die bewoond gaat worden door iemand die extra zorg nodig heeft dan krijgt deze woning de toevoeging Z. Daarmee krijgt het huisnummer niet alleen een de aanduiding van de locatie waar de woning in de straat staat, maar het zegt ook iets over diegene die op dat adres woont. Een soort label aan de woning die iets zegt over de persoon op dat adres.

Lees hier de brief aan het college.

Stuk uit BNdeStem Beeld: Erik Vissers

Antwoord van de gemeente

Op 29 juli ontvingen wij een antwoord van de gemeente. het resultaat is dat men stopt met toewijzing letter Z en dat de huizen een normaal nummer of normale toevoeging krijgen binnen de nummering. D66 is tevreden met dit antwoord en wij hopen ook de mensen die ons hierover benaderd hebben.
Lees HIER de brief van de gemeente