Roel van Hal

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Roel van Hal sluit sinds enkele maanden aan bij fractievergaderingen. Een aanwinst als steunfractielid. Lees hieronder meer over hem.

  • 65 jaar
  • Rotterdam
  • Etten-Leur

Ik woon nu samen met mijn vrouw Els sinds 2016 in Etten-Leur. Daarvoor hebben we heel lang in het buitenland gezeten, en daarvoor woonden we onder meer in Breda en Oosterhout. We hebben het hier heel goed naar ons zin. We zullen niet snel weer gaan verhuizen en ik wil dan ook graag meer betrokken zijn bij het reilen en zeilen in Etten-Leur. Mijn vrouw is nu alweer enkele jaren vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk en ik ben mede daardoor meer geïnteresseerd geraakt in mensen die het wellicht niet zo heel goed getroffen hebben in deze wereld. Ik zou me dan ook graag meer verdiepen in de ‘sociale paragraaf’.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Jachthaven De Turfvaart. Het is heerlijk om in het zonnetje lekker te lunchen en naar de bootjes te kijken! We passen dit vaak in tijdens de fietstocht in de omgeving.

Wat zijn zaken die jij als (raads)lid wil veranderen?

Het blijkt telkens weer dat communicatie en betrokkenheid van bewoners over voornemens en plannen van de gemeente cruciaal is. Daarbij moet wel vanaf het begin duidelijk zijn dat het uiteindelijk de gemeenteraad is die verantwoordelijkheid heeft alle belangen af te wegen en een beslissing waarbij het vervolgens absoluut helder moet zijn hoe het besluit tot stand is gekomen. de verkiezingen bepalen vervolgens of we het wel of niet goed gedaan hebben met zijn allen …

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is van nature de partij die het dichtst bij mij staat. Sinds de oprichting al het “redelijk alternatief”, met een progressieve insteek (laat niemand vallen!) en vooral een pragmatische houding zijn dingen die mij aanspreken. Daarnaast is D66 wat mij betreft zo’n beetje de minst populistische partij van het land. We nemen soms posities in die wellicht niet bij iedereen populair zijn, maar die wel na een redelijke afweging van alle belangen de juiste zijn. Dat is wat mij betreft het kenmerk van leiderschap tonen.