Carola Groenen

Carola Groenen - Beeld: D66 Etten-Leur

Op een goede plek wonen, leven en opgroeien is erg belangrijk voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Met de lokale politiek kunnen we hierin het verschil maken samen met u, de inwoners van Etten-Leur. Lokale politiek doet ertoe, juist nu. Naast een goede inhoud heeft de gemeenteraad ook de taak dit op een duidelijke, inzichtelijke en respectvolle manier te doen. Daar zet ik me voor in.

  • 59 jaar
  • Gilze en Rijen
  • Etten-Leur

Mijn drie, inmiddels volwassen, dochters zijn opgegroeid in Etten-Leur en met hen heb ik veel in Etten-Leur mogen meemaken. Goede, verantwoorde keuzes maken is belangrijk voor de inwoners van Etten-Leur. Hierbij veel input krijgen van de inwoners is essentieel. Meer inzet op preventie en meer samenhang tussen onderdelen zijn voor mij belangrijke thema’s. Hierbij constructief samenwerken binnen de raad is de manier om tot resultaten te komen in Etten-Leur. Daarvoor zet ik graag mijn inhoudelijke expertise als oud-verloskundige en mijn project- en bestuurservaring in.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Leurse Vaart, hier vind je de prachtige combinatie van groen, water, nieuwbouw en historisch Etten-Leur. De omgeving nodigt uit voor veel verschillende activiteiten waardoor er altijd mensen te vinden zijn.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ons dorp met het stadse karakter biedt veel in voorzieningen en cultuur. Deze geven veel kansen om nog meer voor de inwoners te kunnen betekenen.
Om ook onze kinderen een goede toekomst te geven is het nu tijd om in Etten-Leur toekomstgerichte besluiten te nemen t.a.v. klimaat, nieuwe vormen van bouwen en het stimuleren van voet- en fietsverkeer.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer ruimte voor initiatieven van inwoners
  • Casemanagement en meer maatwerk in het sociale domein
  • Veel samenwerking en initiatieven met het gemeentelijk preventieakkoord

Wat betekent D66 voor jou?

D66 heeft voor mij de goede mix van iedereen vrij laten met het nodige sociale karakter
Daarbij durft D66 vernieuwend te zijn

Wat is je favoriete boek?

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman
Vanwege het optimisme en het vertrouwen wat het boek onderbouwd uitstraalt.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De Nobelaer, de plek waarin we de vele kwaliteiten van Etten-Leurenaren groot en klein kunnen zien en voor boeiende landelijke voorstellingen.