Ron Dujardin

Ron Dujardin - Beeld: D66 Etten-Leur

  • 66 jaar
  • Den Haag
  • Etten-Leur

Al sinds 1996 ben ik voor D66 Etten-Leur actief in de gemeenteraad. Door mijn lange ervaring mede als fractievoorzitter en vier jaar wethouderschap, beschik ik over een brede ervaring. Deze ervaring zet ik graag nog een periode in om mijn kennis en ervaring over te dragen op de nieuwe mensen die klaar staan om het stokje over te nemen.
Er is nog steeds veel te doen in Etten-Leur en graag draag ik dan ook nog de komende periode mijn steentje bij, om van Etten-Leur een mooie, toekomst gerichte gemeente te maken.
Een gemeente met kansen voor iedereen, waar iedereen kan en mag meedoen en waar ruimte is voor innovatie en goede nieuwe ideeën. 
Mochten we weer meedoen in de komende coalitie, dan stel ik me graag nog een keer ter beschikking om als wethouder te werken aan een verbindend en vernieuwend Etten-Leur.                                                  

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het buitengebied van Etten-leur, zowel noordelijk als zuidelijk. De mooie mix van bosgebieden en agrarische delen zijn heerlijk om te wandelen en te fietsen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Etten-Leur is toe aan meer ambitie om te groeien naar een toekomstbestendige gemeente waar genoeg te beleven is en waar voor ieder een geschikte woonruimte is en voldoende werkaanbod.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Betere communicatie met inwoners, verenigingen en organisaties en het bedrijfsleven.
  • Meer ambitie op het gebied van duurzaamheid.
  • Ruimte voor ideeën vanuit de samenleving.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij een progressieve, centrum-linkse partij, die openstaat voor innovatie en de toekomst. Waar iedereen kan meedoen. Waar vrijheid voor individuele keuzes hoog in het vaandel staat, maar die niemand laat vallen.
D66 handelt vanuit pragmatisme, op zoek naar de juiste compromissen en zijn bereid om bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen ook in moeilijke tijden.

Wat is je favoriete boek?

Boeken van Dan Brown, spannend en met een historisch perspectief.