Nikita van Dieën

Nikita van Dieën - Beeld: D66 Etten-Leur

Na al langere tijd lid te zijn van D66 ben ik sinds 2021 steeds actiever geworden binnen D66 Etten-Leur door onder andere fractieberaden bij te wonen en mee te denken over het verkiezingsprogramma.

  • 23 jaar
  • Deventer
  • Etten-Leur

Blij en verheugd om met voorkeurstemmen nu als raadslid mijn steentje bij te dragen aan een progressief Etten-Leur.

Waar mijn passie normaal gesproken ligt bij internationale politiek, heeft mijn inzet binnen D66 Etten-Leur mij het mooie van de lokale politiek laten inzien. De concrete beslissingen die in de raad genomen worden, kunnen er echt voor zorgen dat je iets kan betekenen voor de inwoners van Etten-Leur

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek in Etten-Leur is toch wel het bruisende centrum, waar alle voorzieningen die je nodig hebt te vinden zijn. Van shoppen, tot zomers op het terras zitten er is genoeg te doen en voor ieders wat wils.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De verbinding leggen naar de inwoners door betere communicatie en meer transparantie vanuit de gemeente.
  • Bijdragen aan de representatie van jongeren in de gemeenteraad door met een frisse blik tegen de huidige gemeentelijke vraagstukken aan te kijken.
  • Etten-Leur klaar maken voor de toekomst; toekomstgericht handelen op het gebied van bijvoorbeeld wonen en klimaat.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik krijg vaak de vraag: waarom D66? En eigenlijk is het heel simpel: D66 is de partij waarmee ik mij het meest kan identificeren en waar ik mij het meest thuis voel. De onderwerpen die voor mij doorslaggevende waren zijn onder andere de standpunten rondom onderwijs, Europese integratie, emancipatie van vrouwen en de LHBTI-gemeenschap en gelijke kansen voor iedereen. Het feit dat we bij D66 iedereen vrijlaten, maar niemand laten vallen is een groot goed.