Urgente problematiek hobbykamerwoningen

Nergens in Enschede is de energiearmoede zo groot als in Enschede-Zuid. Een aanzienlijk deel van de huizen in Enschede-Zuid, 1600 in totaal, zijn hobbykamerwoningen, welke te vinden zijn in de Wesselerbrink en in Stroinkslanden-Zuid. Rondom deze hobbykamerwoningen heerst wat D66 betreft zeer urgente problematiek zoals de energiearmoede, die niet voldoende wordt aangepakt.

De hobbykamerwoningen zijn vaak verouderd, slecht geïsoleerd en slurpen energie. Daarnaast wordt er niet of nauwelijks gebruik gemaakt van duurzame oplossingen, terwijl juist de hobbykamerwoningen (in de Wesselerbrink bijvoorbeeld) relatief gemakkelijk van het gas af te sluiten zijn vanwege de verwarming via het warmtenet

Politieke vragen: het is tijd voor actie!

De eenmalige energietoeslag van 800 euro helpt sommigen, maar zien wij meer als een pleister op een bloedende wond. Het is nu écht tijd voor actie. Daarom heeft raadslid Maschja Baas afgelopen dinsdag politieke (artikel 35) vragen gesteld aan het College van B&W. Het is van groot belang dat het College snel met een actieplan komt, en daarin ook zoveel mogelijk duurzame oplossingen betrekt. De politieke vragen van Maschja worden uiterlijk 7 juni beantwoordt.

Maschja aan het woord over haar vragen, de problematiek én de oplossingen

De dag nadat Maschja haar vragen ingestuurd heeft werd zij direct uitgenodigd om live bij het radio- en televisieprogramma “1Twente Vandaag” haar verhaal te komen doen en te praten over de problematiek, haar persoonlijke en politieke motivatie voor dit onderwerp én over de oplossingen. Het interview duurt 12 minuten en is terug te kijken via deze link (vanaf 2:45 minuut) of te beluisteren via Spotify.