Wethouder Monique Esselbrugge verlaat Eindhoven

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Monique Esselbrugge heeft per 1 september een nieuwe functie gevonden als directeur van de regio Foodvalley, een regionale netwerkorganisatie op het gebied van agrifood. We feliciteren haar met deze mooie stap in haar carrière. Monique is sinds juni 2022 namens D66 wethouder voor Hoger- en beroepsonderwijs, Mobiliteit, Binnenstad en Design District in Eindhoven.

Regio Foodvalley heeft voor Esselbrugge gekozen vanwege haar ervaring op de voor de regio belangrijke onderwerpen als landelijk gebied, wonen, mobiliteit en economie. Ook haar bestuurlijke ervaring en haar grote netwerk komen van pas in haar nieuwe rol. 

Dankzij Monique is er nu meer waardering voor mbo-studenten, ligt er een integraal plan voor mobiliteit, bruist Eindhoven meer dankzij het plan ‘sharing the vibes’, zijn er meer evenementen zoals bij oud&nieuw, is er een binnenstadsdeal gesloten, en is recent nog de Design Academy behouden voor Eindhoven.
 
Monique: “Ik vond het een eer om namens D66 wethouder te mogen zijn in Eindhoven en een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in de stad en ben trots op de behaalde resultaten. Ik dank de fractie voor het vertrouwen en de samenwerking. Het ga jullie goed.”
 
We bedanken haar voor haar enorme inzet en behaalde resultaten. We gaan haar kennis, netwerk, bestuurlijke ervaring en duidelijke bestuursstijl missen, en ook als persoon zal ze gemist worden bij D66 Eindhoven. We wensen Monique veel succes en werkplezier in haar nieuwe functie en we wensen haar alle goeds voor de toekomst.