Robert Strijk nieuwe wethouder D66

We hebben een nieuwe wethouder gevonden. Robert Strijk zal aangedragen worden door de fractie als Wethouder voor hoger- en beroepsonderwijs, mobiliteit, binnenstad en Design District.
Hieronder kan je het hele persbericht lezen

Beeld: Robbert Strijk

Persbericht

D66 Eindhoven draagt Robert Strijk voor als kandidaat-wethouder
 
Robert Strijk (D66) wordt door de fractie van D66 Eindhoven voorgedragen als kandidaat-wethouder voor het college van B&W. Hij wordt verantwoordelijk voor de portefeuille hoger- en beroepsonderwijs, mobiliteit, binnenstad en Design District.
 
Robert Strijk is acht jaar wethouder geweest in Leiden en vier jaar gedeputeerde in de provincie Utrecht. Tussendoor was hij enkele maanden waarnemend burgemeester in Zwijndrecht.

Robert Strijk: ‘Ik vind het een eer en bijzonder leuk om in zo’n dynamische stad en regio als Eindhoven aan de slag te gaan als wethouder. Met een interessante en belangrijke portefeuille: mobiliteit, de binnenstad en het beroepsonderwijs. Ik realiseer me dat ik op een rijdende trein stap, met een ingewerkt Collegeteam en over de helft van de raadsperiode. Ik kijk er naar uit me zo snel mogelijk in te werken, de mensen en de stad te leren kennen en bij te dragen aan de uitdagingen waar deze stad en regio voor staan. Ik ben actief op zoek naar woonruimte in Eindhoven en hoop zo snel mogelijk permanent in Eindhoven te wonen.’

Jorien Migchielsen (fractievoorzitter D66 Eindhoven): “Ik ben blij dat we in Robert een bevlogen en zeer ervaren kandidaat hebben gevonden en die per direct beschikbaar is voor het wethouderschap. We hebben Robert in de gesprekken leren als een energieke, sympathieke en open man met veel bestuurlijke ervaring, die staat te popelen om aan te slag te gaan voor onze stad en regio. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Laurens Reulink (afdelingsvoorzitter D66 Eindhoven): “Ik heb veel vertrouwen in Robert; hij is een ervaren en gedreven bestuurder, met een groot netwerk. Hij neemt naast zijn kennis en ervaring ook een hoop positiviteit mee naar Eindhoven.”

D66 Eindhoven heeft de afgelopen maanden een zorgvuldig proces doorlopen. Er is een openbare vacature uitgezet waar meerdere kandidaten op hebben gereageerd. Door het afdelingsbestuur is een wethoudersadviescommissie ingesteld, bestaande uit Eric Logister (wethouder Oisterwijk, voorzitter), Inge Scholman (lid landelijke talentencommissie), Jorien Migchielsen en Laurens Reulink. Deze commissie heeft gesprekken gevoerd met de kandidaten en hierover advies uitgebracht aan de fractie van D66 Eindhoven. De fractie van D66 Eindhoven heeft na gesprekken met enkele kandidaten gekozen voor Robert Strijk.


De planning is dat de gemeenteraad op dinsdag 10 september besluit over de benoeming van Robert Strijk als wethouder. Onderdeel van deze procedure is dat de burgemeester, zoals altijd bij kandidaat-wethouders, een risicoanalyse integriteit laat uitvoeren.
De commissie geloofsbrieven brengt advies uit aan de gemeenteraad over de benoembaarheid van de kandidaat.
Alvorens wordt overgegaan tot stemming over de benoeming van de kandidaat-wethouder wordt de raad in staat gesteld om de kandidaat-wethouder inhoudelijk te bevragen middels een openbare bevraging.