Eerste editie sociaal debat lijkt schot in de roos

Wat moet Eindhoven doen met de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij? Dat is het discussiepunt tijdens het eerste sociaal debat in theater Pand-P maandagavond. Deelnemers leggen elkaar het vuur aan de schenen over burgerschap en gelijke rechten.

Na afloop van de eerste editie van het sociaal debat in Eindhoven, georganiseerd door onze werkgroep sociaal domein, is organisator/werkgroepvoorzitter Mo Hersi laaiend enthousiast. ,,Het was fijn om met collega’s mensen bij elkaar te kunnen brengen die elkaar anders nooit vinden”, aldus de podiumkunstenaar. ,,Hier kun je echt met elkaar in gesprek in plaats van op de sociale media recht tegenover elkaar te staan.” De eerste discussies in het bijzijn van politici op deze maandagavond barstten meteen los. ,,We hebben enorm genoten”, kijkt Hersi terug. ,,We moeten politici het hele jaar door het vuur aan de schenen kunnen leggen.”

Het sociaal debat is een activiteit die is georganiseerd door eén van onze politieke werkgroepen, de werkgroep sociaal domein. Zij zijn van plan dit jaar meerdere sociaal debatten te organiseren, telkens in verbinding met partijen en organisaties uit Eindhoven.

Heb je als lid van D66 interesse om aan te haken bij de werkgroep sociaal domein (of eén van onze andere werkgroepen), dan kun je je melden bij onze politiek secretaris Mitchel Eijkemans.

Als je wil bijdragen aan een volgend sociaal debat, meld je dan bij de werkgroep sociaal domein. Alle bijdragen zijn van harte welkom!