Jorien Migchielsen

Onze plannen
voor Eindhoven
in 25 seconden

Jorien Migchielsen - Beeld: Raoul Hollants

Sinds mijn studententijd is Eindhoven mijn thuis. Ik voel me verbonden met de stad en ik vind het daarom een eer dat ik raadslid mag zijn. Ook de komende periode zal ik me inzetten voor kansengelijkheid, het tegengaan van klimaatverandering, voldoende woningen en een levendige stad. Een stad waarin iedereen vrij is, waar iedereen zichzelf mag zijn en iedereen mee kan en mag doen.

  • 41 jaar
  • ’s-Heer Arendskerke (gemeente Goes)
  • Eindhoven
  • Zij/haar

20 jaar geleden kwam ik vanuit het Zeeuwse Goes in Eindhoven wonen om te studeren aan de Technische Universiteit. Eindhoven is in mijn studententijd snel mijn thuis geworden en dat is het na al die jaren nog steeds. Ik vond hier de liefde, we maakten vrienden voor het leven, ik kreeg leuk en nuttig werk in de gezondheidszorg, en inmiddels zijn we 2 kleine Eindhovenaartjes rijker. Ik ben steeds meer van Eindhoven gaan houden, ik ben echt trots op onze stad en inwoners, en ik geniet van al het moois wat Eindhoven ons te bieden heeft.

Eindhoven is de afgelopen jaren veranderd in een grote stad met een sterke economie, toonaangevende bedrijven en instellingen, veel creativiteit, mooie mensen, en met nog grotere ambities. Hier mogen we trots op zijn! Helaas profiteert nog niet iedereen mee van onze sterke economie en neemt de tweedeling toe. We moeten deze kansenongelijkheid bestrijden, daar zal ik mij ook de komende raadsperiode voor blijven inzetten.

Ik vind het een eer dat ik raadslid mag zijn voor Eindhoven en vind het een nog grotere eer dat ik nu lijsttrekker ben voor D66. Ook de komende raadsperiode zal ik samen met de rest van de fractie blijven werken aan de toekomst van Eindhoven, voor de huidige én de toekomstige generaties. Een toekomst waarbij iedereen mee kan en mag doen, waar iedereen vrij is en iedereen eerlijke kansen krijgt. Een toekomst waarin iedereen zich thuis voelt, en ook een thuis vindt. Een duurzame toekomst, doordat we het klimaatprobleem NU aanpakken. En een bruisende toekomst, een levendig Eindhoven waar elk uur van de dag wat te beleven is, met voor ieder wat wils.

Wil je meer lezen over onze plannen? Lees dan ons verkiezingsprogramma!

Wat is je lievelingsplek in Eindhoven?

Wij gaan graag met het gezin naar het Philips van Lenneppark. Veel groen en je kan er picknicken, naar de speeltuin, het hertenkamp of de kinderboerderij.
Zonder de kinderen kan je me vinden in de horeca of cultuurinstelling: op een terras in de zon, met mijn man in een goed restaurant of theater, of met vriendinnen in een café of bij een concert.

Welke kansen zie jij voor Eindhoven?

Ik ben enorm trots op het succes van Eindhoven en de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid. Het zijn de mensen die de stad maken! Dit succes voelt nog niet iedereen, dáár liggen dus nog kansen: dat elke inwoner profijt heeft van onze stad. Onze stad blinkt uit in technologie, innovatie en design. Dit kunnen we goed gebruiken om de problemen van deze tijd op te lossen, zoals klimaatverandering en de wooncrisis.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ten eerste wil ik de kansenongelijkheid aanpakken. Elk kind verdient een eerlijke kans. Ik wil ervoor zorgen dat elk kind goed onderwijs krijgt, met cultuur, sport, huiswerkbegeleiding en een gezonde maaltijd.
  • Ten tweede wil ik me inzetten voor voldoende woningen. Voor starters, studenten, ouderen, gezinnen en nieuwkomers. De wooncrisis geeft veel inwoners grote zorgen, en het zorgt voor kansenongelijkheid en polarisatie. Iederéén verdient een dak boven het hoofd!
  • Ten derde wil ik me inzetten voor een gezonde leefomgeving. Meer parken en groen in de wijken met speeltuinen, sportfaciliteiten, bankjes en watertappunten. Minder luchtvervuiling door verkeer en industrie. Dit helpt ook om klimaatverandering tegen te gaan!

Wat betekent D66 voor jou?

Ik werd 13 jaar geleden lid van D66 omdat het dé onderwijspartij is, vanwege het tegengeluid tegen discriminatie en polarisatie, de progressieve visie op de medisch-ethische thema’s, het bedrijven van politiek met hoofd en hart gebaseerd op feiten (en niet op de onderbuik).
Én omdat D66 lef toont en de woorden omzet in daden. Dat is nog steeds zo, en daarnaast ook met goede ideeën voor klimaat, wonen en zorg. D66 heeft mij veel kansen gegeven, ik voel me er thuis, ik heb ontzettend veel leuke en bevlogen mensen leren kennen en het is een partij waarbij iedere stem evenveel meetelt.

Wat is je favoriete boek?

Moet ik er echt 1 kiezen? Onmogelijk… Aangezien Jan Terlouw een inspiratiebron voor me is kies ik voor Oosterschelde; Windkracht 10. Als kind vond ik het al een spannend boek over de watersnoodramp op mijn geboortegrond Zeeland. Als volwassene snap ik ook de belangenafweging tussen veiligheid, natuur en kosten.

Welk cultureel evenement heb je onlangs bezocht?

Theatervoorstelling De Wintergruffalo in het Parktheater. De gruffalo is een populair prentenboek bij ons thuis, dus we hebben onze peuter van 3 verrast met een theaterbezoek! En stiekem vonden de volwassenen het ook erg leuk.