Voorwoord

Deze keer geen voorwoord van onze landelijke partijleider. Maar gewoon van ons, de leden van D66 Eersel. In tegenstelling tot wat u misschien denkt, hebben wij geen last van landelijke partijprincipes. Den Haag heeft nog nooit naar Eersel gebeld om ons richting te geven en dat gaan ze ook niet doen. Den Haag gaat over het land en D66 Eersel gaat over Eersel, samen met de andere partijen in de raad. 
Onderdeel uitmaken van een landelijke partij heeft uiteraard wel voordelen. Naast het lokale maatwerk wat wij bieden, kunnen wij ook gebruik maken van de landelijke lijn om problemen onder de aandacht te brengen die op lokaal niveau spelen. Denk bijvoorbeeld aan de problemen op de woningmarkt. Met enkel woningen bouwen lossen we het probleem op de woningmarkt niet op. Want zolang je wel een huis kan huren op de particuliere markt voor €1.300,- maar geen hypotheek krijgt voor bijvoorbeeld €1.000,- per maand is enkel bouwen niet de oplossing.  
 
D66 Eersel is dus “gewoon” een lokale partij, met lokale mensen uit de verschillende dorpen. We hebben het beste voor met onze dorpen. Na de afgelopen twee jaar in een surreële wereld te hebben geleefd door het coronavirus, met allerhande beperkingen waar niemand meer op zit te wachten, realiseren wij ons meer dan ooit hoe belangrijk gezondheid is. Wij gaan ons de komende vier jaar dan ook inzetten voor een gezonde gemeente. En gezond bedoelen we in de breedst mogelijke zin. Gezondheid van onze inwoners, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar ook financiële gezondheid van de gemeentelijke organisatie is van belang. Hoe we dat gaan doen leest u in dit verkiezingsprogramma. Heeft u vragen of wilt u eens van gedachte wisselen dan vinden we dat leuk. Spreek ons dus gerust aan. 

Beeld: Trawanten Media, D66 Eersel