Commisielid

Beeld: D66 Eersel

Dit is Regina Nieboer

  • 2 jaar
  • Haren
  • Eersel

Regina Nieboer: democraat in hart en nieren. 

Al sinds mijn jeugd ben ik lid van D66. Omdat D66 altijd op zoek is naar de nuance. De beste oplossing voor de mensen, ons land, de provincie en voor de gemeenten. Dat is niet altijd gemakkelijk, want dat betekent soms ook dat je minder populaire maatregelen moet nemen. En dat je mensen moet teleurstellen. Wij deinzen daar niet voor terug. Ook niet in de gemeente Eersel
D66 in Eersel zit inmiddels alweer zo’n 8 jaar in de raad van Eersel. Daar zijn we trots op, en we willen verder! Als nummer 4 op de lijst ondersteun in de raadsleden, de fractie en maak ik onderdeel uit van het D66 team in Eersel. 
Waar staan we voor? Een gezond en duurzaam Eersel. Wie wil dat niet? 
Eersel wordt steeds meer een groeigemeente. Prachtig wonen in de Brainport regio. Maar hebben we wel genoeg huizen daarvoor, genoeg groen en recreatie, genoeg wegen en fietspaden, genoeg schone lucht? Hoe houden we dat allemaal in een goede, en vooral gezonde balans voor ons allen.
Als D66 in Eersel zijn we van mening dat we dat niet alleen kunnen doen als gemeente. Dat we daarvoor zoveel mogelijk moeten samenwerken met de omringende gemeenten. Want natuur, klimaat en infrastructuur houdt niet op bij de grenzen van onze gemeente. Voor mij is en blijft dat een belangrijk kernpunt de komende jaren. Samenwerking, met oog voor de identiteit van de dorpen in De Kempen.