Voorwoord

Schone lucht, schone bodem en schoon water

Beste lezer,

Natuurlijk

Natuurlijk Drenthe
Drenthe, een provincie met schone lucht, schone bodem én schoon water.

Stop stilstand. Stem vooruit!

D66 wil een provincie zijn waar aan de toekomst wordt gewerkt. De keuzes die we nu maken bepalen onze toekomst. Wij zetten ons in voor een provincie die keuzes durft te maken.

Anry Kleine Deters - Beeld: Martijn van Dam/D66

Balans

D66 wil met dit programma onze toekomstvisie presenteren vanuit de noodzaak een betere balans tot stand te brengen tussen economische en sociale ontwikkeling en de grenzen die daaraan worden gesteld door de urgentie van de klimaatproblematiek en het verhogen van de kwaliteit van natuur, lucht, bodem en water.
Drenthe verdient een gastvrije samenleving waar welzijn belangrijker is dan welvaart.

Kringloopeconomie

Waar hergebruik en synergie betekenis hebben als het gaat om economie en leefomgeving.
D66 wil dan ook inzetten op beleid en regelingen die bijdragen aan een kringloopeconomie. We willen samenhang tussen stad en platteland en tussen natuur en landbouw.
Drenthe verdient een progressieve, realistische partij die verbindt en versterkt. Samen met inwoners, organisaties en bedrijven willen we ons inzetten voor een provincie met schone lucht, een schone bodem en schoon water.

Onze koers

In dit verkiezingsprogramma vind je – met dank aan de inbreng van veel van onze leden – onze visie en koers voor de komende vier jaren. Politiek is keuzes maken voor de toekomst. Daar gaan we voor!

Stop stilstand. Stem vooruit!

Anry Kleine Deters,
Lijsttrekker D66 Drenthe.