Albert Haar

Beeld: albert haar

Geboren (1949) en getogen in Zuidwolde. Op een boerderij. Oudste zoon, dus opvolger. Maar het liep anders. Na lagere- en middelbare landbouwschool ging ik naar de Sociale Academie in Hengelo en werd opbouwwerker. Daarna de cultuur en media. Eerst stafmedewerker Drentse taal bij de Culturele Raad voor Drenthe en daarna ruim tien jaar bij Radio en Televisie Drenthe. Vanaf 2000 werkte ik als zelfstandig producent van culturele projecten. Ik woon al 49 jaar in hetzelfde huis en met dezelfde vrouw en heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen.
Muziek en literatuur zijn belangrijk voor mij, maar ook de tuin en mijn MG uit 1966.

  • 74 jaar
  • Zuidwolde
  • Zuidwolde

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het mooiste gebied in De Wolden is voor mij het Reestdal. Zowel het landschap als de gebouwen die er staan. De overgang van water naar zand maakt het historisch buitengewoon interessant.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De bevolking van De Wolden is een mooie mix van mensen die van oorsprong wonen en nieuwe inwoners. Dat geeft een gezonde dynamiek. Zeker cultureel, maar ook economisch en maatschappelijk.

Muziek is mijn grootste liefhebberij. Luisteren naar muziek dus. Van blues tot klassiek, van Arvo Pärt tot Joe Bonamassa. Vanaf 1991 maak ik voor Radio Drenthe het muziekprogramma Harry’s Blues, elke zondagavond van 18-19 uur en op donderdagavond (herhaling) van 22-23 uur. Ook te beluisteren op Grolloo Radio van Johan Derksen.

Daarnaast lees ik graag en neem ik deel aan de filosofiegroep Zuidwolde. En sleutel ik graag aan mijn MG Midget uit 1966.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • de communicatie tussen gemeente en inwoners
  • jongeren meer faciliteiten bieden wat betreft wonen en leven
  • tegenstellingen overbruggen