Gijsjan van Blokland

Beeld: Gijsjan van Blokland

De ruimte, het prachtige landschap en de relatieve nabijheid van de randstad deden ons zo’n veertig jaar geleden vanuit Amsterdam naar de dijk tussen Maurik en Eck-en-Wiel verhuizen. Na de eerste cultuurschok zijn we hier toch stevig geworteld. Ik werkte tot enkele jaren geleden als bedrijfsdirecteur bij een internationaal ingenieursbureau op het gebied van geluid, lucht en trillingen en ben nu nog steeds actief als deskundige bij de MER commissie en bestuurslid van een internationale ingenieursvereniging. Daarnaast ben ik enthousiast roeier op de Lek bij Culemborg en restaureer ik oude auto’s.

Ik zie Buren als een unieke gemeente waar rust en ruimte te vinden is in het unieke rivierlandschap, het leven minder hectisch is terwijl met een oriëntatie op de Randstad dynamiek en toekomstvastheid voor de inwoners gerealiseerd kan worden.

D66 is daar bij uitstek toe in staat omdat de partij toekomstgericht is, niet alleen de economische maar ook de maatschappelijke verbetering voor ogen heeft en gewend is om over de gemeentegrenzen heen te kijken.