Ralph van Ierland

Ralph van Ierland - Beeld: Nicoline Opsteeg


Ik ben Ralph van Ierland, 28 jaar en wonend in Eindhoven. Daar studeer ik momenteel ook voor mijn master Technische Wiskunde aan de TU/e. Op de doordeweekse avonden ben ik naast D66 ook graag gezellig actief met (oud-)studievrienden, binnen de Jonge Democraten of als Jongerenambassadeur in Eindhoven. In het weekend stap ik met plezier op de fiets om te hockeyen in mijn geboorteplaats Geldrop.

  • 28 jaar
  • Geldrop
  • Eindhoven
  • Hij/hem

Motivatie

We staan in Brabant voor flinke opgaven. Het woningtekort, de klimaat- en energiecrisis, maar ook het vertrouwen in onze politiek. Die uitdagingen pak ik graag aan in onze provincie. Door te luisteren en te leren van elkaar, en samen te zoeken naar de oplossingen waarbij we kiezen voor onze toekomst. Zonder dat we daarbij het heden vergeten. Als jonge kandidaat met een technische achtergrond hoop ik het D66-team én de provinciale politiek goed aan te vullen, om zo Brabant nóg mooier te maken!

Lievelingsplek in Brabant (en waarom?)

De vele mooie heiden en bossen die we hebben!

Welke kansen zie jij voor Brabant?

Dat we écht een Europese aanjager zijn in klimaataanpak, energietransitie en duurzame ontwikkelingen!

Wat zijn drie zaken die jij als Statenlid wil veranderen?

  • Dat we de bereikbaarheid in Brabant flink vergroten en dat het Openbaar Vervoer, de fiets en deelmobiliteit écht een goed alternatief worden voor de auto;
  • Dat we de energietransitie nóg sneller aan gaan pakken. Daarvoor moeten we de arbeidsmarkt ook ontwikkelen, zodat we voldoende krachten hebben om voorop gaan lopen in deze transitie;
  • Dat we als Brabant nog beter worden in ons talentontwikkeling. En dat we de samenwerking tussen MBO, HBO en WO beter stimuleren om doorgroei en leven lang leren te stimuleren.

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij waarbij we vasthouden aan onze idealen en kritisch kijken hoe we deze het beste kunnen waarmaken. Een partij die durft verantwoordelijkheid te nemen. Wil samenwerken. En een partij die rationeel blijft kiezen zonder daarbij het individu te vergeten.

Wat is je favoriete boek?

Thinking, fast and slow – Daniel Kahneman

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Dat was de voorstelling Restante van Jan Beuving!