Matthijs van Miltenburg

Matthijs van Miltenburg - Beeld: Nicoline Opsteeg

Als geboren Rosmalenaar ben ik na tal van omzwervingen via Tilburg, Den Haag, Zuid-Frankrijk en Brussel weer teruggekeerd naar mijn Brabantse wortels. Inmiddels woon ik alweer ruim vijftien jaar in Den Bosch samen met mijn Franse vrouw, twee puberende tieners en twee katten. Als zelfstandig ondernemer wissel ik werk graag af met een mooie wandeling, aandacht voor mijn familie en vrienden en soms een zomerse plons in zee als duikinstructeur.

  • 52 jaar
  • Rosmalen
  • 's-Hertogenbosch
  • Hij/hem

Motivatie

Brabant is een krachtige regio die economisch zeer sterk en bijzonder vernieuwend is. Met alle technologische innovaties leveren we een wereldprestatie om trots op te zijn. Onze ruimte wordt echter steeds schaarser en een groene en gezonde leefomgeving staat onder druk. Klimaatverandering, de stikstofcrisis en de transitie van de landbouw en de woningnood vragen om een duidelijke en snelle aanpak. Daar zet ik samen met een team bevlogen D66’ers de komende jaren graag mijn schouders onder! 

Lievelingsplek in Brabant (en waarom?)

Natuurgebied De Kampina. Een fantastische plek om te wandelen en van heide, bos en beekdalen te genieten.

Welke kansen zie jij voor Brabant?

Brabant kan aan de rest van Europa laten zien dat economie & ecologie, de welvaart én het welzijn van alle Brabanders hand in hand kunnen gaan met zorg voor een groene en gezonde leefomgeving. Brabant weer terug in balans is zowel een opgave als een kans.

Wat zijn drie zaken die jij als Statenlid wil veranderen?

  • De transitie van de landbouw wordt zorgvuldig begeleid zodat boeren toekomstperspectief hebben, de stikstofcrisis wordt aangepakt en Brabant letterlijk en figuurlijk kan bouwen aan de toekomst;
  • Brabant wordt weer een gezonde en groene leefomgeving met schone lucht en schoon water en een bloeiende natuur;
  • Onze economie levert prestaties van wereldformaat en we houden daarbij oog voor de mensen die het mogelijk maken en ontwikkelen het talent van elke Brabander zodat iedereen mee kan doen.      

Wat betekent D66 voor jou?

Een gedreven club van mensen die werken ten dienste van mensen vanuit het sociaal-liberale gedachtengoed. We geloven in de kracht en de talenten van mensen en werken aan gelijke kansen voor iedereen, maar bieden ook hulp voor wie het nodig heeft. Zoals D66 het zo treffend verwoordt: “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen.” 

Wat is je favoriete boek?

Max Havelaar van Multatuli.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Een lunchconcert van kamermuziekgroep Trio Dynamo in de Willem Twee Toonzaal, de sfeervolle voormalige Bossche synagoge.