Kasper van de Langenberg

Kasper van de Langenberg - Beeld: Nicoline Opsteeg

Mijn naam is Kasper van de Langenberg. Ik ben geboren in Liempde op 13 maart 1991 en woon samen met mijn vrouw en twee katten in Boxtel. De manier waarop we ons kleine land, de provincie en de gemeente inrichten heeft mij altijd al gefascineerd. Daarom ben ik planologie gaan studeren. Na afronding van mijn studie ben ik achtereenvolgens bij een adviesbureau en de gemeente Valkenswaard werkzaam geweest als projectmanager ruimtelijke projecten. Sinds 2023 ben ik werkzaam als strategisch adviseur bij diezelfde gemeente. In mijn vrije tijd speel ik basgitaar, bezoek ik concerten en ga ik graag wielenrennen in het prachtige buitengebied van Brabant.

  • 33 jaar
  • Boxtel
  • Hij/hem

Motivatie

Brabant heeft goud in handen. Met onze prachtige natuurgebieden, onze economische topbedrijven en -regio’s en ook ons rijke recreatieve- en culturele aanbod. Mooie en diverse steden en dorpen. Brabanders zorgen vaak zelf voor hun leefomgeving en doen dat samen. Tegelijkertijd heeft Brabant ook problemen. Ik noemen er drie. Bereikbaarheids- en mobiliteitsopgaven, mensen die geen geschikte en betaalbare woning kunnen vinden en een uit zijn jasje gegroeide intensieve veehouderij met gevolgen voor de natuur en onze gezondheid. Laten we in Brabant voorop lopen bij het oplossen van deze problemen.

Lievelingsplek in Brabant (en waarom?)

De Oisterwijkse bossen en vennen waar ik regelmatig wielren en in 2022 getrouwd ben.

Welke kansen zie jij voor Brabant?

Brabant heeft goud in handen. Met onze prachtige natuurgebieden, onze economische topbedrijven en -regio’s en ook ons rijke recreatieve- en culturele aanbod. Mooie en diverse steden en dorpen. Brabanders zorgen vaak zelf voor hun leefomgeving en doen dat samen. Tegelijkertijd heeft Brabant ook problemen. Ik noem er drie. Bereikbaarheids- en mobiliteitsopgaven, mensen die geen geschikte en betaalbare woning kunnen vinden en een uit zijn jasje gegroeide intensieve veehouderij met gevolgen voor de natuur en onze gezondheid. Laten we in Brabant voorop lopen bij het oplossen van deze problemen.

Wat zijn drie zaken die jij als Statenlid wil veranderen?

  • Een gezondere leefomgeving;
  • Een sterk verbeterde woningmarkt;
  • Verbetering van de bereikbaarheid.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik voel me thuis bij D66 als groene sociaal liberale partij. De visie van D66 betekent voor mij dat iedereen zichzelf maximaal kan ontwikkelen zoals hij of zij zelf wil, met oog voor elkaar en de leefomgeving.Voor mij is D66 ook de partij die voorop durft te lopen bij het signaleren van kansen maar ook het oplossen van problemen. 

Wat is je favoriete boek?

De nieuwe wereldorde van Rob de Wijk.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Een concert van GoGo Penguin in het muziekgebouw Eindhoven.