Dianne Schellekens

Dianne Schellekens - Beeld: Nicoline Opsteeg

Ik ben geboren en getogen in Vught. Getrouwd en trotse moeder van twee volwassen kinderen. Brabantse in hart en nieren en zet me voluit in voor een gezonde en groene toekomst. Ik heb meer dan 30 jaar werkervaring in Brabant, zowel zelfstandig als in loondienst. Ik werk nu als projectadviseur aan de mobiliteitstransitie bij Regio West-Brabant. Ik ben 60 jaar oud. Ik ging van MAVO, via HAVO en lerarenopleiding naar de universiteit in Wageningen. Onderweg werd ik een selfmade duurzaamheids-deskundige. Overal waar ik werk zet ik me in voor een schone en gezonde leefomgeving. Daarnaast hou ik van spelletjes, dansen en fietsvakanties, en dat het liefst met familie en vrienden. Ik hou van D66: in 2023 ben ik 25 jaar lid!

  • 61 jaar
  • Vught
  • Zij/haar

Motivatie

Brabant is een prachtige, kleurrijke en economische sterke provincie. Dat zorgt ervoor dat er enorme uitdagingen zijn om de provincie voor iedereen gezond te houden. De transities buitelen over elkaar heen: landbouw, water, energie, klimaat, mobiliteit. Grondstoffen raken op en de natuur verpieterd. Ik zou het geweldig vinden als ik een bijdrage kan leveren om Brabant op weg te helpen naar een gezonde toekomst, waarbij het de uitdaging is om het met minder nog beter te gaan doen.

Lievelingsplek in Brabant (en waarom?)

De Dommel bij Vught. Heerlijke plek om te wandelen en fietsen.

Welke kansen zie jij voor Brabant?

Een groene circulaire provincie waar het goed en gezond leven, werken en ondernemen is.

Wat zijn drie zaken die jij als Statenlid wil veranderen?

  • Brabant in Balans door meer ruimte voor natuur, verduurzaming en voldoende en schoon water;
  • Werken aan een transparante politiek;
  • Brabanders betrekken bij de provinciale politiek.

Wat betekent D66 voor jou?

Mijn sociale liberale idealen laten werken voor een gezonde toekomst samen met mensen met open vizier die niemand laten vallen.

Wat is je favoriete boek?

Het huis met de geesten van Isabel Allende

Jenny Arean & Brigitte Kaandorp met de theatervoorstelling ”Gedeelde Smart”.