Floris Stoot

Floris Stoot - Beeld: Nicoline Opsteeg

Al mijn gehele leven woon ik in het mooie westen van Brabant, in het kleine dorpje Zevenbergschen Hoek. In Breda heb ik op de middelbare school gezeten en heb ik hbo gestudeerd op het Avans. Op het moment studeer ik fiscaal recht aan de Erasmus universiteit.
 
Maar naast student zijn en de politiek maak ik graag tijd vrij om te sporten en ben ik graag bezig met mijn 2 hondjes en 4 cavia’s.

  • 25 jaar
  • Zevenbergschen Hoek
  • Hij/hem

Motivatie

Al snel nadat ik politiek actief werd in mijn gemeente Moerdijk merkte ik dat de jongere visie van belang is. Een visie die helaas vaak mist in het huidige politieke landschap. De beslissingen die in de Provinciale Staten genomen worden hebben veel invloed op de toekomst van onze provincie. Het is dan ook nodig dat deze komende generatie invloed kan hebben op de beslissingen voor hun toekomst. Daar wil ik mij als Provinciaal Statenlid oprichten, voor een op de toekomstgericht Brabant.

Lievelingsplek in Brabant (en waarom?)

De Moerdijkbrug. Het teken dat je weer in Brabant bent, maar ook het mooie water met verderop de Biesbosch.

Welke kansen zie jij voor Brabant?

Brabant heeft veel potentie. Het is een grote provincie met heel veel verschillende gezichten. De kansen voor onze provincie zijn dan ook eindeloos. De voornaamste kansen zie ik op het gebied van innovatie waar wij als provincie gedurfde stappen moeten zetten om grote problemen op te lossen. Onder andere op het gebied van burgerparticipatie, in het openbaar vervoer, voor de leefbaarheid in de dorpen en steden maar uiteraard ook voor het klimaat.

Wat zijn drie zaken die jij als Statenlid wil veranderen?

  • De missende stem van de jongeren laten horen in de Statenzaal;
  • Werken aan een Brabant dat met de tijd mee gaat en op de toekomst gericht is;
  • Problemen aanpakken in plaats van doorschuiven naar de komende generaties.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij het vechten voor en streven naar een betere toekomst, een realistische partij met sterke idealen en die altijd op staat tegen onrecht.

Wat is je favoriete boek?

Siegfried van Harry Mulish, het eerste boek waar ik enthousiast van werd toen ik het las en mij heeft bewezen dat lezen leuk kan zijn.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Het Mauritshuis museum in Den Haag.