Annet van de Ree te gast bij ‘de Zeeuwse kamer’

28 februari jongstleden was onze lijsttrekker te gast in het programma van Omroep Zeeland; ‘De Zeeuwse kamer’ samen met Rien van Hekken (LPB) en Kees Weststrate (SGP/CU)

Omroep Zeeland

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen staat in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer iedere dag een andere gemeente centraal. Vandaag is de gemeente Borsele aan de beurt met lijsttrekker van de Lokale Partij Borsele Rien van Hekken, lijsttrekker Annet van de Ree van D66 en wethouder en lijsttrekker Kees Weststrate van de SGP/ChristenUnie.

Bezuinigen

Van Hekken vindt dat er vooral bezuinigd kan worden op het inhuren van externe bureaus. ” We hebben nu een bureau ingehuurd dat kijkt waar we op moeten bezuinigen, maar zelf hebben we genoeg kennis in huis. Volgens mij gaat daar een miljoen naartoe. Waarom doen we dat zelf niet?”

Van de Ree vindt dat er vooral openheid moet zijn. “Als je kunt aantonen dat het financieel gunstiger is, dan moet je extern inhuren. Maar onderzoek wel eerst of het écht nodig is. Wij hebben dat voor dit bureau ook aangekaart, maar dat is door de raad afgewezen.”

Woningen

Naast bezuinigen is dan ook de grote vraag waar er de komende tijd wél geld aan besteed wordt. Het antwoord: woningen en jongeren. “De nadruk moet liggen op doorstroming waardoor jongeren ook een kans krijgen”, vindt Van de Ree. En ook Van Hekken is het daarmee eens.

“De ouderen hebben een gouden tijd gehad. Jongeren hebben een hele moeilijke start dus er moeten meer mogelijkheden komen.”

Disclaimer

Gedeeltes van dit stuk zijn eerder gepubliceerd op de website van Omroep Zeeland.

Wilt u het interview terugluisteren? Klik dan op deze link.