Patrick van Heijningen

Patrick van Heijningen - Beeld: Marina Smits

Als je het ergens niet mee eens bent, kun je twee dingen doen. Klagen, of een stap naar voren zetten. Ik kies voor dat laatste. Geen politieke spelletjes. Een goed, onderbouwd, idee kan op mijn steun rekenen.

  • 49 jaar
  • Schiedam
  • Lewedorp
  • Hij/hem

Het is mijn ambitie om vanuit de raad met goede initiatieven te komen voor een duurzaam en inclusief Borsele.

Het klinkt misschien gek, maar dat is toch ons eigen huis in het mooie Lewedorp. Als je woont in een klein appartement in de randstad, met een balkon van 3m2 op het noorden, heeft u een beeld dat wij er qua woongenot enorm op vooruit zijn gegaan.

Borsele moet de regie pakken als het gaat om de energietransitie. Wij hebben de knowhow, de infrastructuur en de ruimte om hier optimaal van te profiteren.

Het debat moet terug!
Het valt me op dat er slecht geluisterd wordt. Dat is overigens iets anders dan je zin krijgen. Als een idee, plan of beleid goed onderbouwd is, kunnen we inhoudelijk debatteren.

Transparant bestuur
Als het college blij is dat een voorstel geen meerderheid haalt in de raad, gaat er iets mis. Was het een slecht voorstel? Of was de raad niet duidelijk in haar opdracht?

Iedereen is gelijk, iedereen doet mee. Dat spreekt mij enorm aan. De overheid moet faciliteren en stimuleren. D66 investeert in het onderwijs. Daar ligt de basis, daar investeer je in een mooie toekomst.

Ik ben niet zo’n boeken lezer. Wel luister ik graag podcasts. ‘De Stemming’ van Vullings & van der Wulp, de AD mediapodcast en Hard Gras, zijn aanraders.

Pre-Corona in ‘Theater aan de Schie’, Danny Vera. Prachtige muziek.