Gerald van Luijk

Gerald van Luijk - Beeld: Aangeleverd

Kandidaat #15

  • 2 jaar
  • Beverwijk
  • Beverwijk
  • Hij/hem

Ik ben geboren in Beverwijk en woon met veel plezier in deze levendige stad. Heerlijk dicht bij de duinen en het strand. Opgeleid als chemisch laborant en leraar. Maar ik ontdekte dankzij Young Art dat mijn talent meer in de creatieve hoek lag. Als drummer van de hiphopband Die Vers kan ik al mijn energie kwijt. En piano spelen is mijn nieuwe favoriete hobby geworden. Ik heb de eer om als video editor in de Tweede Kamer te werken.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Gerald van Luijk. Samenwonend met Iris van der Meer. Liefhebbende vader van een zoontje. Ik maak video’s voor de Tweede Kamerfractie van D66.

Wat maakt jou een echte D66-er?

Ik ben een D66-er omdat ik een groot hart heb voor het klimaat en de natuur. We staan voor grote opgaves zoals klimaatverandering en de wooncrisis. Ik denk dat er kansen zijn die we kunnen benutten om groener en fijner te wonen.

Waarom wil jij actief zijn in de lokale politiek?

Er zijn grote opgaven zoals een schonere leefomgeving met TATA. Ik zie kansen voor een schone, bedrijvige stad waarin iedereen kan wonen. Ik denk dat je in de lokale politiek de juiste keuzes kan maken voor de inwoners van een levendige stad als Beverwijk.

Als je een ding zou kunnen bereiken in één jaar wat zou je kiezen?

Als ik in een jaar één ding zou kunnen bereiken, dan zou ik gaan voor een groenere stad. We krijgen komende jaren te maken met drogere zomers, hevige regenbuien en hittegolven. Die hittestress kunnen we voorkomen door meer bomen te planten. Meer groen op daken en op pleinen, meer ruimte voor de fiets als alternatief voor de auto.

Jouw favoriete plek in Beverwijk of Wijk aan Zee en waarom?

Mijn favoriete plek is in de duinen. Het is een prachtige plek met groen en de dieren. Het grootste dee van het jaar fiets ik nog even door naar de zee om een frisse duik te nemen in de zee.

Wat maakt jou het meest gelukkig op dit moment?

Op dit moment wordt ik erg gelukkig van onze tuin. Er lag een dik stuk kunstgras toen we hier vorig jaar kwamen wonen. Het was letterlijk geen leven te zien. We hebben onze hele tuin ingericht met bloemen en planten waardoor vogels, kikkers en bijen weer terugkomen. Dat is geweldig om te zien.