Annemieke Raad

Annemieke Raad - Beeld: Merel Wissenburg

Raadslid

  • 53 jaar
  • Heemskerk
  • Beverwijk

Hai, ik ben Annemieke Raad. Ik ben 52 jaar en sinds december 2003 bewoner van Beverwijk. De Broekpolder was in ontwikkeling en ik werkte toendertijd op een van de twee basisscholen. Met de komst van mijn tweede zoon was een andere woning noodzakelijk en was het logisch om dichter bij het werk te gaan wonen.  

Ik woon zo’n 18 jaar naar tevredenheid in het centrum van Beverwijk. Het fijne aan de gemeente is dat zowel zee, strand, duinen en bos nabij zijn maar ook de polder. Als ik op een zonnige dag de fiets pak of een wandeling maak ben ik dankbaar dat dit allemaal zo nabij is en geniet ik van de omgeving. Ik ga graag naar de film of het theater in Beverwijk of in Haarlem. Sinds een paar jaar ben ik ook mijn creatieve kant wat meer aan het prikkelen en maak ik ‘ruimtelijke kunst’. Ik sta regelmatig langs de lijn bij BHC Overbos of CasRC om mijn zoons te supporten. 

Momenteel ben ik directeur van een basisschool in Amsterdam Oud Oost, een mooi en uitdagend vak. Echter de problemen die het onderwijs parten zijn,  maakte mij er steeds bewuster van wat het effect is van de de politieke keuzes die er gemaakt worden. Toen Sigrid Kaag partijleider werd in najaar 2020 heb ik besloten om lid te worden van D66, uit nieuwsgierigheid. Hoe gaat het er aan toe? Welke invloed heb je? Waar maak je het verschil? En die nieuwsgierigheid heeft er toe geleid dat ik mij verkiesbaar stel als gemeenteraadslid om zo het verschil te kunnen maken. 

Ik ben Annemieke Raad, moeder van twee zoons van resp. 17 en 19 jaar en schoolleider op een basisschool in Amsterdam.

Wat maakt jou een echte D66-er?

Wat mij erg aanspreekt bij D66 is het feit dat zij hun nek uitsteken bij moeilijke vraagstukken en vooruit willen. Zij zien, net als ik, de kracht van diversiteit en willen gelijke kansen voor iedereen.

Waarom wil jij actief zijn in de lokale politiek?

Ik heb zin om met een mooi D66 team aan de slag te gaan en zo Beverwijk weer een stuk mooier en leefbaarder te maken. Laten we Beverwijk voorloper maken in kansengelijkheid.

Als je een ding zou kunnen bereiken in één jaar wat zou je kiezen?

Weekendschool TTT staat vast in de onderwijsbegroting 2023.

Jouw favoriete plek in Beverwijk of Wijk aan Zee en waarom?

Een van mijn favoriete plekken in Beverwijk is park Nieuw Westerhout. Ik maak vanuit mijn huis graag een ommetje door het park en het aangelegen tuindersgebied.

Wat maakt jou het meest gelukkig op dit moment?

Corona legt over ons allemaal, jong, oud en alles daar tussen in, een deken van mist. Ik voel mij het gelukkigst als mijn zoons thuis zijn en we gezellig met elkaar aan tafel eten en in gesprek zijn.