Wesley van der Heijden

Wesley van der Heijden - Beeld: Aangeleverd

Kandidaat Statenlid Provincie Noord-Holland

  • 1 jaar
  • Beverwijk
  • Hij/hem

Ik ben Wesley van der Heijden, 26 jaar, oorspronkelijk kom ik uit Brabant. Voor mijn vriend ben ik inmiddels twee jaar geleden naar Beverwijk verhuisd. Vanaf dag één voel ik mij verbonden met deze provincie en zie hoeveel mooie plekken er zijn. De IJmond vind ik een regio met veel potentie. We hebben hier veel kennis in huis en de mentaliteit dat we dingen aanpakken. Daar houd ik van!

Ik heb de opleiding tot leerkracht basisonderwijs gedaan, hier doe ik tegenwoordig niks meer mee. Ik werk namelijk voor het waterschap in Amsterdam als bestuursadviseur. Vorig jaar heb ik als onverkiesbare kandidaat op de lijst gestaan voor D66 Beverwijk. In 2023 kan je weer op mij stemmen omdat ik vol overtuiging kandidaat sta voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Ik wil me de komende jaren in de Staten inzetten voor het leefbaar houden van onze provincie. Klimaatverandering neemt namelijk steeds extremere vormen aan en onze provincie ligt grotendeels onder zeeniveau. Daarom is het belangrijk dat we bij het bouwen van huizen en aanleggen van OV knooppunten we rekening houden met het veranderende klimaat. Daarom moeten we de natuur versterken en bedenken waar we water in natte tijden opslaan om in droge periodes te kunnen gebruiken.

De woningbouw mag en kan geen vertraging oplopen vanwege deze vraagstukken. Want het gebrek aan woningen zorgt ervoor dat jongeren geen eerlijke kans krijgen op een passende woning. Daarom moeten deze vraagstukken in samenhang bekeken worden en moet er haast gemaakt worden met de woningbouw.

Ten slotte wil ik me inzetten voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in de provincie en vooral in de IJmond. Tata Steel moet schoner staal maken, met behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid. Ik zie namelijk hoe verbonden de samenleving in de IJmond en de rest van de provincie is met de Tata Steel.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Wesley van der Heijden, ik werk als bestuursadviseur bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten of de natuur in. 

Wat maakt jou een echte D66-er?

Ik denk niet dat je een echte D66’er kan zijn. Maar waarom ik me erg thuisvoel in de partij is dat ik van nature de kernwaarden al uitdraag. Zo vertrouw ik altijd op de eigen kracht van mensen. Maar als iemand ondersteuning nodig heeft, dan vind ik dat een overheid die moet bieden. 

Waarom wil jij actief zijn in de lokale politiek?

Ik zet me altijd al in voor de omgeving waar ik woon. Zo heb ik me ook actief ingezet voor D66 in mijn geboortedorp. Ik vind het heel belangrijk dat een inwoner zich gehoord en vertegenwoordigd voelt.

Welke drie zaken wil je als Statenlid veranderen?

1. Dat we het belang van natuur en water
in ieder besluit meenemen.
2. Dat de arbeidsmarkt aansluit bij de
economie van de toekomst.
3. Dat de luchtkwaliteit in de provincie niet
meer een van de slechtste in het land
is.

Jouw favoriete plek in de provincie en waarom?

Het is lastig een lievelingsplek te kiezen uit al het moois die
provcie te bieden heeft. Naast de Slufter op Texel, de
uitgestrekte polders en de mooie historische stadcentra van
o.a. Amsterdam, Haarlem en Enkhuizen, vind ik toch de
duinen bij Heemskerk en de Waterleidingduinen mijn
lievelingsplek(ken). Op deze plek kan je zo lekker verdwalen
en helemaal een worden met de natuur.

Wat maakt jou het meest gelukkig op dit moment?

Ik word gelukkig van kleine dingen, zoals een gezellige maaltijd met vrienden of naar het museum of theater gaan.