Subsidiestop provincie probleem voor Beunings voetveer

D66 Beuningen is bang dat het voetveer Beuningen/Slijk-Ewijk in financiële problemen komt als de provincie met ingang van volgend jaar stopt met de subsidie voor veerponten. Er dreigen onder meer extra prijsverhogingen voor de gebruikers van het Beuningse voetveer, zo zei D66-raadslid Hanneline Oosting dinsdagavond in de gemeenteraad van Beuningen.

Overgenomen van rn7.nl

Beeld: RN7

Voetveer belangrijk voor toerisme en recreatie

Oosting sluit ook niet uit dat het voetveer gedwongen zal worden om minder vaak uit te varen. Het Beuningse voetveer, dat jaarlijks 12.000 personen vervoerd, is volgens haar met name belangrijk voor toerisme en recreatie.

Voetveer vaart van eind april tot begin oktober

In het voorjaar en de zomer is het voetveer van eind april tot begin oktober gedurende vijf maanden in de vaart. Met maximaal 32 passagiers is het Beuningse voetveer de grootste op de Waal van exploitant Uiterwaarde. Het wordt volledig gerund door vrijwilligers in opdracht van de gemeenten Beuningen en Overbetuwe.

Wethouder Alwin Steeg overlegt met Overbetuwe

Raadslid Oosting deed een beroep op het Beuningse college van B&W om de toekomst van het voetveer veilig te stellen. Wethouder Alwin Steeg zei te hopen dat de provincie terugkomt op haar plan om de 800.000 euro subsidie voor de Gelderse veerponten te beëindigen.

Provincie droeg tot nu toe jaarlijks 9.000 euro bij

De provincie draagt jaarlijks 9.000 euro bij aan het exploitatietekort van het Beuningse voetveer. Wethouder Steeg wees er op dat Beuningen en Overbetuwe jaarlijks ieder 12.500 euro subsidie bijdragen. Hij verklaarde woensdag al overleg te hebben met Overbetuwe over de financiële gevolgen van het provinciebesluit.