Veronica Canoy

Veronica Canoy raadslid D66 Beuningen Beeld: Freek Lever

Mijn naam is Veronica Canoy. Ik woon 40 jaar in Beuningen. Hier heb ik samen met mijn man ons gezin gesticht, hier ben ik afgestudeerd, van hieruit werk ik bij de Radboud Universiteit Nijmegen. En hier werd ik politiek actief in de jaren 90 voor Gemeente Belang Democraten en raadslid. Daarna heb ik mij ingezet voor Vluchtelingenwerk Beuningen en voor huurders van woningstichting Woonwaarts. Sinds 16 mei 2022 ben ik raadslid.

  • 65 jaar
  • Rotterdam
  • Beuningen


Bij dit vrijwilligerswerk werd mij duidelijk hoe vaak de gemeente een rol speelt bij wat je wil bereiken voor de mensen om je heen. Daarom wilde ik weer betrokken raken bij het gemeentebestuur. Misschien werken bij de gemeente? Het is opnieuw de politiek geworden: D66 Beuningen.
 
Binnen D66 Beuningen wil ik mij inzetten waar ik mij altijd voor ingezet heb: mensen helpen bij het vinden van opleiding en werk. Bij het zoeken van de juiste zorg. Op weg helpen, morele steun, want mensen ontwikkelen zichzelf.
 
Laat iedereen vrij maar niemand vallen: dit geldt voor de overheid ten opzichte van de burgers. En het geldt voor ons burgers ten opzichte van elkaar. Juist samen kunnen we er een mooie samenleving van maken.
 
Ik ben ervan overtuigd dat we voor elkaar kunnen zorgen. Hierbij blijft de persoon die zorg nodig heeft centraal staan in samenwerking met de professionele zorgverleners, mensen uit de omgeving, vrijwilligers.
 
Mantelzorgers, familie, vrienden, buren, verdienen hierbij alle steun van de gemeente, om zo te laten merken dat zorg gewaardeerd wordt.
 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Van Heemstraweg, de weg die de vier kernen verbindt, het gemeentehuis hieraan gelegen: hier werken de mensen voor onze gemeenschap, hier kunnen we terecht, hier kunnen we in overleg.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie kansen om als burgers verder samen te werken met de gemeente op het gebied van zorg, opleiding en werk.
 
Kansen voor gemeente op het gebied van duurzaam omgaan met onze energie en onze natuur.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Bouwen aan zorg voor elkaar
  • Bouwen aan kansen in opleiding en werk voor iedereen
  • Bouwen van woningen die passen bij wat mensen nodig hebben

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij die iedereen betrekt. Samen, welkom, elkaar versterken, optimistisch.