Parkeerproblemen Winssen

WINSSEN – Rondom het voormalige verpleeghuis Overmars aan de Leegstraat in Winssen zijn grote parkeerproblemen ontstaan. Dat zeggen de Beuningse raadsleden Thijs Stevens (BN&M) en Peter Lam (D66). Het oude verpleeghuis is omgebouwd tot verhuurruimte voor 80 studio’s, maar er zijn slechts 35 parkeerplaatsen.

Beeld: RN7

Overgenomen van RN7

Voor bewoners en bezoekers zijn veel te weinig parkeerplaatsen beschikbaar, waardoor men zijn auto gaat neerzetten in de omliggende buurten. Daar klagen bewoners en ondernemers over het gebrek aan parkeerruimte.

BN&M en D66 hebben nu schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Zij wijzen er op dat de verhuurder van de ruim 80 studio’s, de “Stichting Together Wonen” de verplichting heeft om te zorgen voor voldoende parkeergelegenheid rondom de Leegstraat.

Studenten, starters en net gescheiden mensen

De leefbaarheid in de buurt staat onder druk en ondernemers worden gehinderd in hun bedrijfsvoering, zo betogen beide raadsleden. Sinds drie jaar worden in het voormalige verpleeghuis 80 studio’s en appartementen verhuurd aan studenten, starters of mensen die net zijn gescheiden en dringend gedurende korte tijd woonruimte behoeven.

De huren zijn vrij laag en daardoor zijn de woonruimten populair. Het was van oorsprong de opzet dat huurders niet jarenlang in een studio of appartement zouden verblijven.