Bereikbaarheid sportvelden moet veiliger

BEUNINGEN – De bereikbaarheid per fiets van en naar de hockey- , korfbal en voetbalvelden aan de Ooigraaf moet veiliger worden, dat stelt Alwin Steeg van D66 Beuningen vandaag in de Maas en Waler.

Schoenaker - Beeld: Alwin Steeg

De Schoenaker

De Schoenaker is een erg drukke weg, waar momenteel een maximale snelheid van 80km p/u geldt. In 2020 reden er per dag 12.000 motorvoertuigen op de Schoenaker tussen de rotonde van de Mc Donald’s en de rotonde bij het sportpark. Hiertussen bevindt zich ook een oversteekpunt met verkeerslichten (ter hoogte van de Koningsstraat) en een oversteekpunt net voor de rotonde bij het sportpark.

Voorzieningen verdienen veilige bereikbaarheid

Het aantal motorvoertuigen zal in de toekomst nog meer toenemen door de uitbreiding van de Keizershoeve en van het aantal woningen de komende jaren nabij de sportvelden. Daarnaast wordt daar in 2025 het nieuwe zwembad opgeleverd en wordt er op dit moment onderzocht of er ruimte is voor een pumptrack en een basketbalveldje. Bij de voetbalvereniging is tevens een BSO gehuisvest. Al deze voorzieningen en hun bezoekers verdienen een goede en veilige bereikbaarheid.

Snelheid verlagen naar 60 km/uur en stoplichten

Om de veiligheid en de bereikbaarheid te verbeteren stelt D66 voor dat de snelheid op de Schoenaker verlaagd moet worden van 80 naar 60 kilometer per uur en aan de kant van de hockeyvelden moet vanaf de stoplichten tot aan de Ooigraaf een vrij liggend fiets- en voetpad komen.