Thomas de Hoop

Beeld: Thomas de Hoop

Penningmeester D66 Amsterdam Centrum

De penningmeester is verantwoordelijk voor de financiën van de deelafdeling Centrum. Hij bewaakt de schatkist en maakt de financiële situatie van de afdeling inzichtelijk voor de leden.

Wie ben ik?

Mijn naam is Thomas de Hoop en ik woon sinds 2016 in Amsterdam. Ik ben echter geboren in Haarlem maar grotendeels opgegroeid op de Veluwe waarna ik in Maastricht bedrijfskunde en accountancy ben gaan studeren. Nu ben ik dus al sinds een aantal jaar met veel plezier woonachtig in het centrum van Amsterdam in de buurt van Artis en Brouwerij ’t IJ, waar ik wederom erg kan genieten van de schitterende oude stad en daarmee de eeuwenoude geschiedenis die de stad uitademt en waar ik op mijn manier graag een steentje aan wil bijdragen zodat de stad, en in het speciaal het centrum, ook in de toekomst voor iedereen toegankelijk en bewoonbaar blijft. 
 
Hoewel ik de politiek al geruime tijd volg, ben ik in 2019 lid geworden van D66 omdat zowel het sociale als liberale gedachtengoed goed bij mij passen. Na deelgenomen te hebben aan de Masterclass in 2019 heb ik mij in 2020 kandidaat gesteld voor de penningmeester functie van D66 centrale stad, welke ik helaas nipt heb verloren. Nadien ben ik wel onderdeel van de Kascommissie geworden. Gedurende de coronacrisis heb ik me aangesloten bij de Kennisgroep Financiën en Bestuur, waar ik sinds november 2022 ook voorzitter van ben. Toen de penningmeestersfunctie vrijkwam bij het bestuur van het stadsdeel Centrum heb ik ook niet lang getwijfeld omdat de functie goed bij mijn achtergrond als accountant past. Hoewel ik het vak inmiddels niet meer uitoefen, heb ik wel mijn registeraccountantstitel en werk ik nu binnen de finance-afdeling van een investeringsfonds. Ik kijk er naar uit om samen met mijn bestuur het stadsdeel Centrum en de toekomstige D66-campagnes te ondersteunen.