Cyber Agents gezocht!!

Cybercriminaliteit is jammer genoeg niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Daarom heeft ons raadscommissielid Cynthia van der Graaf twee jaar geleden de motie ‘Veilige Leefomgeving’ geschreven.
Hierin riepen we het college op om kinderen in een vroeg stadium voor te bereiden op de ingewikkelde en soms gevaarlijke online wereld. Zo geven we kinderen de mogelijkheid om mede in control te zijn over hun eigen online leefomgeving.
Inmiddels zijn er in Zwijndrecht al bijna 200 junior Cyber Agents. Hier is D66 enorm trots op!! En daar kunnen er nog veel meer bij!
Ken je iemand tussen de 8 en de 12 jaar die ook Cyber Agent zou willen worden? Lees het bericht van de gemeente Zwijndrecht hieronder voor meer informatie.

Facebook bericht
gemeente Zwijndrecht

Beeld: JoinHackShield.nl

? Kinderen brengen veel tijd door op het internet. Dat is vaak leuk en leerzaam. Helaas gebeuren er ook minder leuke dingen online. Denk bijvoorbeeld aan cybercriminaliteit.
We zijn er trots op dat Zwijndrecht al bijna 200 junior cyber agents heeft: kinderen tussen de 8-12 jaar die alles leren over veilig internetten.
?‍♀️Er kunnen nog veel meer cyber agents bij in Zwijndrecht. Ken jij iemand tussen de 8 en 12 jaar die graag online is en houdt van spannende games? Vraag diegene dan om zich aan te melden bij HackShield: een game waarbij kinderen al spelend leren hoe ze zichzelf én hun omgeving kunnen beschermen tegen online criminaliteit. Maak een gratis account aan op: www.joinhackshield.nl. ?
?Afgelopen voorjaar konden we 3 jonge cyber agents feliciteren die al heel ver waren gekomen in de game. We zijn benieuwd wie zich in november de beste junior cyber agent van Zwijndrecht mag noemen. Naast eeuwige roem levert dat natuurlijk ook een mooie prijs op uit handen van de burgemeester en politie.
? Omdat de scholen weer zijn begonnen, heeft HackShield nog iets leuks bedacht voor kinderen die meer over dit onderwerp willen vertellen tijdens een spreekbeurt. Kijk hiervoor op: www.joinhackshield.nl/spreekbeurt.