Dana Gooijer

Beeld: onbekend

  • 44 jaar
  • Rotterdam
  • Zwijndrecht
  • Zij/haar

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Zwijndrecht heeft veel mooie plekken, met allemaal een verschillende dynamiek. Het is dan ook afhankelijk in welke context er gevraagd wordt wat mijn lievelingsplek is. Als ik met de kinderen op stap ga, dan vindt ik het gebied in de Hoge Nesse een fijne plek om naar toe te gaan. Ze kunnen hier lekker spelen en daarna geniet ik met hen van de horeca voorziening die daar is. Als ik zelf tot rust wil komen of een creatieve input nodig heb, dan wandel ik graag langs het water vanaf het Veerplein door het Noordpark.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie vooral kansen met de plannen voor het spoorzone gebied. Dit bied mogelijkheden voor prachtige voorzieningen in de wijken en huizen voor ieder segment van de samenleving. Tevens ben ik blij dat er in deze plannen rekening is gehouden met het groen in de wijken. Ook zie ik kansen als het gaat om de ontwikkelingen die er zijn in het sociaal domein. Ik ben blij dat Zwijndrecht de regie hiervoor weer veel meer zelf in handen gaat nemen. Daarnaast zou het natuurlijk fantastisch zijn als cultuur in Zwijndrecht meer op de kaart komt en zij zich zouden kunnen verenigen in één gebouw.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik zou graag zien dat er meer aandacht is voor jeugd en jongeren in Zwijndrecht. nu is er veel aandacht voor deze doelgroep in de aandachtsgebieden, maar er zijn meer wijken waar deze jongeren zich bevinden en die ook behoefte hebben aan ontmoeting, activiteiten enz.
  • Dat er binnen de gemeente ruimte komt in huisvesting voor maatschappelijke & culturele organisaties waarbij zij samen kunnen optrekken en een ontmoetingsplek kunnen zijn voor jong en oud.
  • Ik wil graag bijdragen aan betere participatie tussen inwoners en gemeente.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij altijd de partij geweest waarbij Onderwijs en Cultuur duidelijk zichtbaar zijn. Hierdoor heb ik mij vanuit mijn eigen passie voor Cultuur en ook onderwijs altijd gehoord en gezien gevoeld.

Wat is je favoriete boek?

De IJstweeling van S.K. Tremayne. Dit verhaal gaat over een moeder waarvan één van de tweelingdochters overlijd. Je volgt haar in haar verwarring. Wat ik erg mooi vindt aan het boek is de verbinding die een tweeling heeft met elkaar. Ze kunnen zo transformeren naar de ander als de situatie daarom vraagt. Zelf mag ik mij ook gelukkig prijzen moeder te zijn van een tweeling en die connectie die de twee meiden hebben is iets bijzonders om mee te mogen maken als moeder. Hetgeen ik herken uit het verhaal is die unieke band die op bijzondere wijze geschreven is.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Dat is lepeltje lepeltje geweest in Dordrecht. Ik ga hier graag heen omdat de sfeer op dit evenement goed is en je kan genieten van allerlei verschillende cultuuruitingen van muziek tot theater. Daarnaast zijn de foodtrucks een leuke combinatie op dit evenement.