Frank Trijsburg

Beeld: Frank Trijsburg

Motivatie

  • 73 jaar
  • Rotterdam
  • Zwijndrecht
  • Hij/hem

Het Sociaal Domein is met de Transformatie Sociaal Domein belangrijk voor Zwijndrecht. Het welzijn van inwoners staat uiteraard centraal bij deze transformatie en vraagt en krijgt continue lokale aandacht.

Een fijne plek voor iedereen, goed leven, werken en groen/natuurbeleving in Zwijndrecht zijn belangrijke voorwaarden voor een gezonde en vitale samenleving. Constant aandacht hiervoor vragen is essentieel.

De energietransitie is een ingewikkeld proces. We moeten beter zorgen voor onze leefomgeving, gemeente, Nederland en ons huis planeet Aarde. De energietransitie is daarbij een belangrijke voorwaarde. Naast vele andere verduurzamingsmaatregelen verdient ook dit alle aandacht en kunnen we samen met inwoners het verschil maken.

Groen, bomen en bossen en biodiversiteit zijn onmisbaar voor onze gezondheid. Daar kunnen we met z’n allen voor zorgen. Zuurstof voor onze longen, wie wil dat nou niet?
Lees verder onze ideeën en wensen in ons verkiezingsprogramma 2022-2026.

Lievelingsplek in Zwijndrecht?

De oevers langs de rivieren.
Het Develbos en het buitengebied.

Welke kansen zie jij voor Zwijndrecht?

Een gezonde en evenwichtige gemeente waar je geboren bent en oud wil worden.
Een gemeente waar ook meer klein ondernemerschap een groeiplek kan vinden.

Wat betekent D66 voor jou?

Een sterke middenpartij met grote bestuurlijke capaciteiten zowel landelijk als lokaal.

Wat is je favoriete boek?

Er zijn vele boeken die het lezen waard zijn waarmee ik niemand tekort wil doen, maar ook boeken met mooie illustraties, zoals de boeken van Rien Poortvliet die je onder andere dichter bij de natuur brengen zijn zeer de moeite van het lezen en bekijken waard.

Laatst bezochte culturele event?

Het laatste culturele evenement hoeft niet het leukste te zijn. Evenementen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten geeft kracht aan een samenleving. Geen slaapstad, maar een gemeente waar iets te beleven valt, voor iedereen en wat we als gemeenschap koesteren.