Het statement van onze lijsttrekker op het debat van 10 maart j.l.

Beeld: Harry Kramer

Haatmails, dreigende woorden, uitgemaakt worden voor dom wiggie of leugenaar. En dat allemaal vanwege andere meningen en inzichten tijdens democratische processen. Verharding in de politiek en in het debat en zeker niet op basis van inhoud. Dat wil ik niet, daar staan wij niet voor.
Wij zijn een democratie, een dankbaar voorrecht wat niet vanzelfsprekend is, wat we moeten koesteren.  Want nog geen 3000 kilometer verderop wordt er keihard gevochten voor democratie en autonomie.

Voor ons een kans waar wij nu weer saamhorigheid kunnen laten zien om klaar te staan om onze medemens te helpen, met boodschappen, met goederen, met onderdak of morele steun. Laat iedereen meedoen.

Zeewolde heeft vaker laten zien dat wij dit kunnen. Laten wij  die saamhorigheid dan ook nu weer zien met respect voor elkaar, luisteren naar de inhoud en houdt een ieder in zijn waarde. De democratie is er voor iedereen, wij zullen niemand laten vallen. Ook niet die schreeuwende minderheid die andere kernwaarden hebben dan wij. Ook hen laten wij in hun waarde. Laten wij vooral komende week stemmen en laat de democratie zijn werk doen.

Wenda Westerhuis, lijsttrekker D66 Zeewolde