D66 Woensdrecht op bezoek bij Herwonnen Levenskracht
Zaterdag 11 februari waren leden van D66 Woensdrecht op bezoek bij Stichting Herwonnen Levenskracht in Woensdrecht. In het kader van ‘de week van de circulaire economie’ nam de politieke partij een kijkje bij een lokaal circulair initiatief in de gemeente Woensdrecht. Bij Herwonnen Levenskracht worden oude spullen ingezameld, gesorteerd en bruikbare spullen worden verkocht in de kringloopwinkel of in de pop-up store. Met de opbrengst worden activiteiten georganiseerd voor bijvoorbeeld eenzame mensen of mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Beeld: Ilona Meijer

Fractievoorzitter Jeroen van der Ha is enthousiast over het bezoek. “We vinden het belangrijk dat we als maatschappij meer circulair gaan leven. Dit betekent dat je materialen hergebruikt en dat je weinig tot geen afval meer hebt. Herwonnen Levenskracht vervult binnen dit thema een belangrijke rol in onze gemeente. Ze zijn eigenlijk een schakel tussen inwoners en de milieustraat, want ze zorgen ervoor dat bruikbare spullen een tweede leven krijgen. Het is heel mooi om te zien hoe ze dit aanpakken!”

De rondleiding begon in de loods aan de Grindweg in Woensdrecht en eindigde in de kringloopwinkel in Woensdrecht. Tijdens het bezoek kregen de D66-leden uitleg over hoe het sorteringsproces eraan toe gaat, wat HL doet met spullen die niet verkoopbaar zijn en waar ze als stichting tegenaan lopen. “Het is goed om met de vrijwilligers in gesprek te gaan. We leren er veel van en het is goed om te horen wat de gemeente nog meer voor ze zou kunnen betekenen. We nemen dit zeker mee in de fractie en gaan kijken of we ze kunnen helpen” aldus van der Ha.

Herwonnen Levenskracht is een stichting met een groot aantal vrijwilligers. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van Herwonnen Levenskracht of navraag doen in de kringloopwinkel in Woensdrecht.

Beeld: Ilona Meijer