D66 de straat op om te luisteren naar inwoners

Wat vinden de inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede belangrijk? Met die vraag ging D66 afgelopen zaterdag de straat op. Om kennis te maken en vooral om te luisteren.

Beeld: D66

Meer woningen. Het is een veelgehoorde wens, vertelt D66-raadslid Bart van Asperdt. “Een dak boven het hoofd voor iedereen, dat is voor veel inwoners belangrijk.”

Wie, waar, hoe?

Over de locatie van de nieuwbouw lopen de meningen uiteen: 40% kiest voor Zuidwijk, 60% De Geer III. Verdeeldheid ook over de doelgroepen: 70% wil voor jongeren/starters bouwen, 30% voor ouderen én jongeren. En de bouwhoogte? 70% wil maximaal vijf bouwlagen, 30% wil hoogbouw van tien-hoog.

Calypso

Theater Calypso is geliefd en onmisbaar, zo blijkt uit de enquête. Bart: “Maar liefst 100% van de ondervraagden is het eens met een jaarlijkse subsidie voor het theater. Ook nu de eigenaren de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en er, om het theater te kunnen laten voortbestaan en te professionaliseren, misschien behoefte is aan extra financiële ondersteuning.”

Zwemmen

Zwemmen lijkt populair: 100% antwoordde ‘ja’ op de vraag of er een zwembad moet komen en 95% was positief over het initiatief Stadsstrand.

Windmolens

Grote windmolens met een ashoogte van zo’n 200 meter ziet 90% niet zitten. De kleine windmolens van 20 meter op het boerenerf kunnen daarentegen rekenen op 70% voorstanders.

“Natuurlijk is dit geen representatief onderzoek”, zegt Bart. “Meer een mini-enquête. Maar het geeft toch een beeld. Ook deze input gebruiken we voor ons verkiezingsprogramma 2022.”