Wim Vrijhoef - Beeld: Seher Melikoglu

Op naar een beter jaar!

Om van de daken te schreeuwen: een gezond en kansrijk 2022 toegewenst!

Wat zijn onze feestdagen toch overschaduwd geweest door de lockdown. Het is voor iedereen een zware tijd geweest, en nog steeds. Gezelligheid die moest worden ingeperkt en winkels en bedrijven die moesten sluiten. Problemen met financiën, eenzaamheid en depressie. Ik mag wensen dat 2022 de problemen met het virus gaat verminderen tot het niveau waarbij weer normaal leven mogelijk wordt. Voor onze horeca, bedrijven en winkels hoop ik ook echt dat 2022 een beter jaar wordt.

2021 heeft voor de dienstverlening van de gemeente betekend dat alles in het teken heeft gestaan om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Natuurlijk kan een gemeente niet alle problemen oplossen. Maar ze kan wel aanwezig zijn, een luisterend oor hebben en de mogelijke hulp snel en adequaat inzetten. Dit dan samen met de inzet van veel vrijwilligers in onze kernen. Ook in 2022 kan op onze volledige inzet worden gerekend.

Het college pakt ook nieuwe zaken aan dit jaar. Dat zal beginnen met het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan voor Twello Noord waardoor de woningbouw in onze gemeente een sterke basis voor de komende jaren gaat krijgen. En intussen bouwen wij in de kernen gewoon door. Maar ook op het gebied van onze energievoorziening gaat veel gebeuren. De eerste plannen voor gasvrij wonen worden uitgewerkt, er komen meer laadpalen voor elektrische auto’s en de plannen in dorpen voor de aanleg van zonneparken worden ondersteund.

Wat zeker veel verandering met zich mee zal brengen is het nieuwe bestuur na de verkiezingen van maart en onder leiding van een nieuwe burgemeester. En dat in een nieuw gemeentehuis waarbij ook de ontvangst van onze inwoners sterk verbeterd zal zijn.

Over de verkiezingen van maart gesproken. Binnenkort komt er een gemeentelijke stemwijzer uit, die wij vanuit D66 Voorst zo goed mogelijk hebben ingevuld. Heel handig natuurlijk voor degenen die niet 1-2-3 weten op welke partij ze moeten stemmen in maart. Ik raad u echter wel aan om daarnaast echt ook onze standpunten te lezen bij die stemwijzer. Want u weet hoe dat gaat met stemwijzers: daar staan altijd stellingen in waarvan je je afvraagt wat dáár nu weer mee wordt bedoeld. En daar kun je dan vervolgens alleen maar eendimensionaal voor of tegen bij invullen. Gelukkig komen er ook debatten en overzichten in het Voorster Nieuws. En u kunt mij natuurlijk ook e-mailen.

Wim Vrijhoef

Wethouder zorg en energie en lijsttrekker D66 gemeenteraadsverkiezingen 2022 Voorst

[email protected]