D66 wil blijvende ruimte voor horeca

D66 wil dat de horeca in Voorschoten meer ruimte krijgt om te ondernemen. Daarom moet de Voorstraat voor een groot deel autovrij gemaakt worden en moet er meer plek komen voor horeca in de rest van het centrum. Die oproep doen Jolien Schroot en Kay van der Hoop, gemeenteraadslid en commissielid namens D66, na afloop van een rondje langs Voorschotense horeca. “Ondernemers hebben onze steun hard nodig”, aldus Schroot. “We moeten er als gemeente voor zorgen dat de horeca in Voorschoten weer de kans krijgt om succesvol te ondernemen na de lockdown.”

Bruisend dorp

Op zaterdag 15 januari gingen Schroot en van der Hoop in gesprek met een aantal horecaondernemers uit Voorschoten. Ze boden ze lokaal gemaakte chocolade aan om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. Kay van der Hoop: “De lokale horeca is heel belangrijk om het dorp bruisend en gezellig te houden. De winkels zijn gelukkig weer open en hopelijk komt er binnenkort ook goed nieuws voor de horeca. Tot die tijd kunnen we de lokale ondernemers steunen door te blijven bestellen en afhalen.”

Voorstraat als plein

“Vroeger was de Voorstraat een plein”, concludeert Schroot. “Dat wil D66 in ere herstellen door de straat tussen het Ambachtspad en Tramstraat autovrij te maken. Alleen aanwonenden en winkeliers kunnen er dan nog met een vergunning op rijden, bijvoorbeeld om hun winkel te bevoorraden. Zo ontstaat er meer ruimte voor terrassen en de markt.” Jolien Schroot staat op plek 2 op de kandidatenlijst van D66 bij de aankomende verkiezingen, Kay van der Hoop staat op plek 4.