D66 Voorschoten presenteert kandidatenlijst voor de GR2022

D66 Voorschoten presenteert haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Lijsttrekker Adriaan Andringa: “Ik ben heel trots op de vele enthousiaste D66 die zich de komende jaren willen inspannen voor Voorschoten. We hebben een mooie diverse lijst van mensen met verschillende achtergronden en ervaring. Ik heb er veel vertrouwen in dat we met deze groep in Voorschoten écht iets voor elkaar kunnen krijgen.”

Leden van D66 Voorschoten hebben op basis van de advies kandidatenlijst hun stem uitgebracht. Naar aanleiding van deze stemming is de volgende lijst vastgesteld.

Een deskundige en vernieuwende top 7

1. Adriaan Andringa is al eerder verkozen als lijsttrekker van D66 Voorschoten

2. Jolien Schroot heeft zich de afgelopen jaren bewezen als duurzaam geweten van de gemeenteraad. Als geboren en getogen Voorschotenaar heeft ze zich bovendien laten zien als een echte volksvertegenwoordiger die goed aanvoelt wat er speelt in het dorp.

3. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Esther Mieremet. Esther draait nu een jaar als burgercommissielid mee met de fractie en combineert een scherp politiek gevoel met een passie voor het Voorschotense verenigingsleven. Met haar enthousiasme en drive krijgt ze bovendien iedereen in beweging.

4. Met Kay van de Hoop krijgen ook Voorschotense jongeren een stem in de Raad. Kay studeert Rechten en Geschiedenis aan de universiteit Leiden, woont in Adegeest en is actief voor de Jonge Democraten. Kay ondersteunt de fractie al een jaar als vrijwilliger.

5. D66 Vrijwilliger van het Jaar Peter Paul Lippinkhof is ook bij de komende verkiezingen weer beschikbaar als dorp en partij een beroep op hem doen. In de afgelopen twee raadsperioden heeft ‘PP’ meermaals raadsleden vervangen die tijdelijk uit de roulatie waren en die rol is hij weer bereid op te pakken. Hij is onmisbaar als bron van stabiliteit en collectief geheugen van D66 Voorschoten.

6. Patricia Wijnen-Lunenburg heeft zich als kinder- en jeugdpsycholoog volledig toegelegd op het welzijn van de meest kwetsbaren in onze samenleving. “Patty” combineert haar professionele kennis bovendien met ruime ervaring in de organisatie van het sociaal domein in onze regio.

7. René de Bondt is een ervaren jurist die zich gespecialiseerd heeft in ondernemers- en arbeidsrecht. Nu zijn kinderen wat ouder zijn, wil hij zijn ervaring op onder andere het gebied van complexe reorganisaties inzetten voor het dorp waar hij al ruim 10 jaar met veel plezier woont.

Volledige kandidatenlijst

1. Adriaan Andringa
2. Jolien Schroot
3. Esther Mieremet
4. Kay van der Hoop
5. Peter Paul Lippinkhof
6. Patty Wijnen-Lunenberg
7.René Bondt
8.Maarten Hilbrandie
9. Annemarie de Jong
10. Pieter-Jan de Vos
11. Amy Moore
12. Rik Riphagen
13. Freddy Blommers
14. Saskia Boom