Kay van der Hoop

Kay stelt zich voor

Kay van der Hoop - Beeld: Gruytphotography

Ik wil mij specifiek inzetten voor de jongere generatie: de kinderen, jeugd, studenten en starters in Voorschoten.

  • 23 jaar
  • Leeuwarden
  • Adegeest
  • Hij/hem

Ik ben in 2018 in Voorschoten komen wonen. In dat jaar ben ik met mijn eerste studie, Rechtsgeleerdheid, gestart. Te midden van de pandemie in 2020 ben ik daarnaast ook de studie Geschiedenis gestart, altijd al een van mijn grootste interesses in het leven. In datzelfde jaar ben ik ook als vrijwilliger bij de fractie van D66 Voorschoten beland. Ik heb mij kandidaat gesteld omdat ik graag iets wil betekenen voor het dorp waarin ik woon. Graag wil ik mij specifiek inzetten voor de jongere generatie: de kinderen, jeugd, studenten en starters in Voorschoten. In het dagelijks leven ben ik naast het studeren graag aan het sporten, in de sportschool of op de racefiets, of bezig met muziek maken op gitaar, piano of mondharmonica.

Wat is je favoriete plek in Voorschoten?

Het wandelpad aan de Voorwatering, naast het snelfietspad aan de rand van Adegeest. Het uitzicht op de weilanden en de langsrijdende treinen gecombineerd met de zonsondergang is goud waard.

Wat wil je de komende vier jaar echt bereikt hebben?

Voorschoten één van de duurzaamste dorpen van Nederland maken!

Waarom wil je de gemeenteraad in?

Ik wil graag de gemeenteraad in om een stem te geven aan de jongere generatie: jeugd, studenten en starters en de problemen die hun (kunnen) treffen. Ik wil me dan ook graag inzetten voor onderwijs, duurzaamheid en woningbouw, maar ook faciliteiten zoals sport en cultuur. Ik ben zelf jong en wil dit graag gebruiken voor een frisse blik op de uitdagingen waar Voorschoten voor staat.

Waarom D66?

Vanwege een grote focus op vrijheid en je eigen keuzes kunnen maken, maar wel met hulp van de overheid als dat nodig is. Ik vind onderwerpen als onderwijs, duurzaamheid en Europa erg belangrijk en dit zie ik ook terug bij D66. Daarnaast is D66 altijd al een partij geweest die ook jongeren hun zegje laat doen.