Jolien Schroot

Jolien stelt zich voor

Jolien Schroot - Beeld: Gruytphotography

De lokale politiek vind ik heel leuk omdat het over onze eigen leefomgeving gaat waar ik een mening over heb.

  • 60 jaar
  • Voorschoten
  • Bloemenbuurt
  • Zij/haar

Tot 2007 heb ik ‘groene’ functies’ vervuld zoals projectmedewerker bij een gemeente en accountmanager voor Floriade 2002. Tot november 2021, ruim 30 jaar, ben ik mantelzorger geweest. De lokale politiek vind ik heel leuk omdat het over onze eigen leefomgeving gaat waar ik een mening over heb. In het leven vind ik compassie en spiritualiteit belangrijk. Ik observeer en geniet van alles wat de natuur bied. Ondanks fysieke beperkingen ben ik een volkstuinproject gestart om mezelf uit te dagen. Binnenkort ga ik als moestuincoach mijn kennis en enthousiasme over dragen op kinderen.

Als kind wilde ik wijs worden. Met het ouder worden groeit mijn besef hoe weinig ik ooit zal weten en dat die kinderwens onvervulbaar is.

Over vier jaar wil ik dat alle gemeentelijke panden goed geïsoleerd zijn. Als initiatiefnemer van Zon op Voorschoten wil ik ze ook voorzien van zonnepanelen. En het liefst wil ik dat alle Voorschotense panden dit voorbeeld navolgen.

De bloemenweide op Roosenburgh is mijn favoriete Voorschotense plek. Gedurende maanden en jaren verandert het beeld. Alle planten kunnen niet anders dan zich aanpassen aan de omstandigheden; een wijze les. En altijd vind ik het er prachtig uitzien en een heerlijke rustige plek na een bezoek aan de begraafplaats waar zovele geliefden liggen.

Ik ben in ’64 geboren in Adegeest en daar op gegroeid. Op de Fortgensschool en het Lucas college (huize Bijdorp) onderwijs gevolgd. Bij scoutinggroep Leif Erikson ben ik lid en leiding geweest.