Pascalle van Hemert

Graag wil ik jullie in inkijkje geven in hoe de eerste maanden voor mij als raadslid van de gemeente Vijfheerenlanden eruit hebben gezien. Na de verkiezingsuitslag nam ik samen met Klaas en Jaap al snel een plekje in de raad en heb ik de afgelopen maanden al enorm veel geleerd. De politiek heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten en als nieuw raadslid weet ik steeds beter mijn wegen te vinden binnen de gemeente.

Tijdens de eerste weken na de verkiezingsuitslag leerde ik in een korte tijd veel mensen achter de partijen beter kennen. Hierin zie je dat we allemaal met eenzelfde ambitie in de raad zitten; om de gemeente een mooiere plek te maken. Ondanks dat de invulling hiervan verschillend is, voelt het wel alsof we een team zijn.
Ik vind het heel tof om te zien hoe we met z’n allen voor dezelfde uitdaging staan. Wat ik vooral leuk vind is dat er veel jonge raad- en commissieleden actief zijn binnen de gemeente.
Tijdens de verkiezingen maar ook daarna trokken we vaak naar elkaar toe. We blazen nieuwe energie in de gemeenteraad en ik heb het gevoel dat we de stem van de jonge generatie goed laten horen.

Ik heb mijn eerste motie mogen indienen en daarbij ook een maiden speech mogen geven over een onderwerp dat ik persoonlijk heel belangrijk vind. De motie ging over de diversiteit van het nieuwe college waarin de naam Vijfheerenlanden wel erg letterlijk werd genomen door vijf mannen te installeren als wethouder. Als jonge vrouw vind ik dat dat echt niet meer van deze tijd is en dat we hier kritisch op moeten zijn. Een van de redenen waarom ik me verkiesbaar stel en plaatsneem in de gemeenteraad is omdat ik vind dat iedereen zich vertegenwoordigd moet voelen. Ik hoop daarmee ook dat ik dus voor dat ene meisje een rolmodel mag zijn en haar mag inspireren. De eerste keer spreken tijdens de raadsvergadering en dan direct over dit onderwerp voelde daarom als grote eer en de reacties online en van mensen persoonlijk voelen als erkenning.

Ik hoop jullie de aankomende jaren vaker bij te praten over wat er zicht afspeelt binnen de gemeente en waar ik me zoal druk om maak. Wil jij meer weten over wat waar ik me zoal mee bezig houd binnen de Vijfheerenlanden, voel je dan vrij om mij even berichtje te sturen.