“Democratie is niet slechts een kwestie van het tellen van opgestoken vingers.”

Motie D66 over het gebruik van Stemwijzer en een lokale verkiezingskrant aangenomen! 

Maandag 8 juli werd de jaarrekening 2023 en de voorjaarsnota 2024 in de gemeenteraad behandeld. D66 heeft tijdens de algemene beschouwingen het belang van het debat benadrukt als een waardevol instrument van de democratie.

D66 zou een voorstander zijn van het gebruik van Stemwijzer en het maken van een onafhankelijke verkiezingskrant voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2026. Op die manier kan iedereen gemakkelijker een afgewogen keuze maken wat hopelijk de opkomst verhoogt. De motie van D66 om te voor de begrotingsvergadering van november in dit jaar in kaart te brengen of dat mogelijk is, is aangenomen door de raad! Wordt vervolgd. 

Daarnaast steunde D66 de motie om artikel 1 van onze Grondwet een prominente plek te geven in het gemeentehuis, die tevens aangenomen werd. 

D66 steunde ook de moties die werden ingediend om het Integraal Huisvestingsplan voor het primair onderwijs, het dienstverleningsconcept en een aangekondigd verkeersonderzoek nog dit kwartaal uit te voeren.

Helaas werden deze moties niet aangenomen. Wel heeft het college toegezegd dat deze zaken in 2024 nog op de agenda komen. D66 houdt de vinger aan de pols, het zijn belangrijke zaken voor onze gemeente! 

Via de link hieronder is de bijdrage is te lezen en de vergadering terug te zien: