Maak Vuelta mogelijk in 2022

Na een lange periode van coronamaatregelen kan er in 2022 hopelijk worden uitgekeken naar de komst van de Vuelta in Utrecht. D66-lijstopvolger Ralph Peters: “D66 juicht het voornemen van de gemeente toe om de Vuelta in 2022 te laten starten in Utrecht. De steun daarvoor onder alle betrokkenen is groot. Bovendien biedt het steun aan sectoren die door corona hard getroffen zijn.”

Gezond stedelijk leven

In 2020 ging de start van de Vuelta in Utrecht vanwege de corona-pandemie niet door. Om het evenement opnieuw te organiseren in 2022, hoopt D66 dat de gemeenteraad binnenkort een extra financiële bijdrage goedkeurt. Peters: “De Vuelta past bij gezond stedelijk leven. Een stedelijk feest zoals de Vuelta komt nu bovendien ten goede van sectoren en organisaties die het zwaar hebben, zoals de horeca, evenementensector en sportverenigingen. En Utrechters verdienen het om naar iets moois uit te kijken!” D66 wil van het college nog wel weten hoe er rekening wordt gehouden met verschillende beperkingen die mogelijk nog gelden in de aanloop naar of tijdens het evenement.

Ralph Peters

Ralph Peters is in 2021 gestart als lijstopvolger bij D66 Utrecht. Ralph voert in commissies het woord over economie en innovatie.