Even voorstellen: Marieke Wijnands

Op de Algemene Afdelingsvergadering van woensdag 19 oktober zijn twee nieuwe bestuursleden verkozen. Hier stelt ons nieuwe bestuurslid campagne zich voor: Marieke!

Beeld: Marieke Wijnands

Wie ben je?

Hi! Mijn naam is Marieke Wijnands, 33 jaar en woon sinds 2021 in Utrecht. Ik ben hiervoor actief geweest voor D66 in Breda en ga graag verder aan de slag in Utrecht. Naast mijn bestuursfunctie werk ik voor Waterschap Brabantse Delta als KAM-adviseur en ben daar ook bezig met de verduurzaming van het waterschap.

Waarom wilde je graag bestuurslid campagne worden?

Ik vind campagnevoeren ontzettend leuk om te doen en heb het meest zin om te laten zien waar D66 voor staat en deze overtuiging om te zetten naar stemmen! In het verleden heb ik zowel voor werk en voor de studie campagnes georganiseerd. Vaak hadden deze activiteiten een linkje met klimaatverandering.

Waar heb je het meeste zin in?

Knallen tijdens de verkiezingen natuurlijk! Los van de reguliere activiteiten door het jaar heen, zijn de campagnemomenten rondom verkiezingen het allerleukst. De druk die erop staat om zaken snel te regelen, de maatschappelijke reuring over de politiek, de vele mensen die je spreekt, de sportieve competitiviteit met de andere politieke partijen – daar heb ik het meest zin in.

Wat wil je als eerste oppakken?

Er staan genoeg leden te springen om weer campagne te gaan voeren, na de drukte van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Als eerste gaan we daarom de ideeën verzamelen en een campagneplanning maken voor de komende tijd. En ik ben zelf veel koffiegesprekjes aan het houden om de afdeling te leren kennen, om te kijken wie wat wilt doen.

Wil je de leden iets meegeven?

Doe mee! Laat van je horen wanneer je ideeën hebt of je graag mee op pad gaat via [email protected] Je kan via allerlei manieren helpen en dit kan variëren van een middagje mee flyeren tot je structureel inzetten voor de campagne. Hopelijk tot snel!