Even voorstellen: Luca Nafzger

Op de Algemene Afdelingsvergadering van woensdag 19 oktober zijn twee nieuwe bestuursleden verkozen. Hier stelt ons nieuwe bestuurslid debat & activiteiten zich voor: Luca!

Beeld: Luca Nafzger

Wie ben je?

Mijn naam is Luca, 20 jaar en student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.

Waarom wilde je graag bestuurslid debat & activiteiten worden?

Sinds 2018 ben ik actief in de familie die ik D66 noem. Ik leerde mijzelf bij deze vereniging kennen door de mensen en de activiteiten die mij leerzame ervaringen bij brachten – en nog steeds. Onze partij staat voor gelijke kansen en vrijheid. Het belang van sociale cohesie en sociaal contact in verhouding tot deze idealen is, tijdens corona en nu in tijden van oorlog op ons continent, van onschatbare waarde gebleken. Ik voel mij verantwoordelijk om de vereniging die ik heb mogen leren kennen door te geven en te verbeteren. Toen ik deze functie zag openstaan was ik dan ook meteen overtuigd. Dit moet ik doen.

Waar heb je het meeste zin in?

Door de coronacrisis heeft onze vereniging een zware periode gehad. Het niet of verminderd door kunnen gaan van onze activiteiten, heeft geleid tot verminderde sociale activiteit. Tegelijkertijd zouden wij D66 niet zijn als we niet tegen een stootje zouden kunnen. Voor alles hebben wij oplossingen! In de komende 3 jaar heb ik daarom het meest zin om samen met de leden de vereniging weer helemaal terug te brengen en te vormen tot een sociale en actieve vereniging. Hierbij wil ik toewerken naar een afdeling die zowel lokaal als met landelijk en met onze co-afdelingen in goed contact staat.

Wat wil je als eerste oppakken?

We hebben binnenkort verkiezingen. Daarbij wil ik allereerst weer toewerken naar het terugbrengen van continuïteit in onze bestaande activiteiten kalender en samen met het bestuurslid campagne een mooi aantal verkiezingsactiviteiten organiseren. Tegelijkertijd wil ik voor 2023 onze planning uitbreiden met nog een aantal nieuwe activiteiten, meer vanuit leden en ook laagdrempeliger. Dit wil ik samen met mijn commissie en met jullie allemaal vormgeven.

Wil je de leden iets meegeven?

Wat ik tot slot nog wil meegeven is dat onze afdeling uiteindelijk van jullie allemaal is. Ik hoor vaak mooie ideeën van leden die iets willen inbrengen of organiseren. Dat juich ik dan ook van harte toe. Aan iedereen met ideeën doe ik de oproep: stuur een mail en dan drinken we eens een kop koffie, want ik luister erg graag!