Even voorstellen: Gudo Borger

Deze zomer stellen we elke week één van onze bestuursleden voor. Vandaag onze politiek secretaris: Gudo!

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Wie ben je?

Ik ben Gudo Borger. 35 en sinds tien jaar in Utrecht. Ik woon in Hoograven samen met mijn vrouw en onze twee kinderen.

Wat vind je zo leuk aan jouw functie?

De afgelopen jaren was ik bestuurslid debat en activiteiten. In coronatijd bracht dat uiteraard wel de nodige uitdagingen en soms teleurstellingen met zich mee. Desondanks hebben we samen mooie bijeenkomsten georganiseerd en zijn we als vereniging goed geworden in digitale bijeenkomsten. Ik ben heel blij dat we elkaar inmiddels weer in het echt kunnen zien. Ik heb ook de impact gezien van corona op de activiteit van vrijwilligers en hoe uitdagend het is om bijvoorbeeld werkgroepen actief te houden. Werkgroepen kunnen onze raadsleden ondersteunen en scherp houden. De werkgroepen versterken is één van de dingen waar ik me het komende politieke seizoen voor inzet. Daarnaast is het leuk aan mijn rol als politiek secretaris om een nieuwe fractie zich te zien ontwikkelen en samen met de voorzitter de link te zijn met het bestuur en de vereniging.

Waar heb je het meeste zin in de komende tijd?

Na een druk jaar met verkiezingen en wisselingen in het bestuur ben ik toe aan zomervakantie, maar ik kijk alvast uit naar de opening van het politieke seizoen op zondag 4 september!

Wat vind je het belangrijkst om na de zomervakantie aan te gaan werken?

Ik kan er nog niet teveel over zeggen, maar we gaan in de herfst aan de slag met een mooi project samen met de Hans van Mierlo Stichting. Houd de website en de nieuwsbrief na de zomer in de gaten!

Wil je de leden iets meegeven?

Het is voor een vereniging enorm belangrijk dat er veel actieve vrijwilligers zijn. Dat kan een grote rol zijn, in het bestuur bijvoorbeeld, maar het kan ook iets kleins zijn, zoals af en toe naar bijeenkomsten komen, of lid worden van een werkgroep. Of je nou ervaring hebt of net komt kijken, meld je vooral bij mij of bij één van de andere bestuursleden als je mee wilt doen!