Even voorstellen: Damiën Storimans

Deze zomer stellen we elke week één van onze bestuursleden voor. Vandaag ons bestuurslid ledenwerving- en binding: Damiën!

Beeld: Damien Storimans

Wie ben je?

Ik ben Damiën Storimans. In 2012 ben ik lid geworden van D66 in de tijd dat Pechtold de partij als het tegengif tegen het populisme heeft neergezet. Na mijn studie ben ik ook erg actief geworden bij D66, onder andere bij het regiobestuur. In het dagelijks leven maak ik als risicomanager bij BNG Bank modellen om financiële risico’s in te schatten.

Wat vind je zo leuk aan jouw functie?

Het leukste vind ik om heel veel interessante en gezellige D66’ers te ontmoeten. Veel nieuwe leden vonden het moeilijk om aan de slag te gaan bij D66. Daarom benader ik nu iedereen persoonlijk. De mensen die het willen help ik om de groepen binnen D66 te vinden die het beste aansluiten bij hun interesses. Daarvoor ben ik ook constant op zoek naar mensen die aan interessante projecten werken. Ik vind het leuk om die twee groepen aan elkaar te koppelen.

Waar heb je het meeste zin in de komende tijd?

De activiteiten! Ik merk dat veel mensen in de afdeling zin hebben om weer meer te gaan doen met elkaar. Meer discussies, meer trainingen, meer borrels, meer wandelingen, meer grote bijeenkomsten. Ook komt er weer een campagne aan! De symbolische start van weer een actief politiek jaar gaan we vieren tijdens de opening van het politieke seizoen op 4 september.

Wat vind je het belangrijkst om na de zomervakantie aan te gaan werken?

Ik wil meer ruimte geven aan mensen om zelf dingen op te zetten bij D66 Utrecht. Samen met Didi, het bestuurslid talentontwikkeling, wil ik aan een introductieprogramma werken waarbij je alles over D66 leert wat je nodig hebt om goed mee te kunnen doen. Daarnaast wil ik zorgen dat we elkaar beter gaan leren kennen binnen de afdeling, of dat nou door activiteiten, borrels, of persoonlijke ontmoetingen is.

Wil je de leden iets meegeven?

Wij zijn er voor jullie. Als je een keer iets wilt van D66 Utrecht, laat het ons dan weten. Misschien wil je een keer met iemand over politiek kletsen, of wil je dat er een debat opgezet wordt over een thema dat je belangrijk vindt. Wellicht ben je op zoek naar een mentor die je meer kan vertellen over hoe je je (politieke) carrière het beste vorm kunt geven. Stuur dan iemand van het bestuur gewoon een berichtje! Je kunt ons ook mailen op [email protected].